dinsdag 29 november 2011

Ik haal mijn grote broer erbij


Het Nederlandse leger en de politie moeten intensief gaan samenwerken.
Bij samenwerking kunnen militairen worden ingezet voor bijvoorbeeld het oprollen van drugslaboratoria. ?Daar hadden we toch de 3000 nieuwe politieagenten voor? Oh wacht... die kwamen niet. Han is de man die meer agenten op het platteland wilde.

VVD-Kamerlid Han ten Broeke vindt dat in toenemende mate sprake is van grensoverschrijdende criminaliteit, mensenhandel en terrorisme.
"Daarom is een gezamenlijke aanpak noodzakelijk'', aldus ten Broeke.

Eh hallo Han, criminaliteit c.q. strafbaarheid is een wijd rekbaar begrip, dat in het Wetboek van Strafvordering wordt omschreven. Dat kan per regering en regime worden aangepast en wij weten niet wat de toekomst gaat brengen. Tahrirplein anyone?

Klagen helpt niet ten Broeke, dat krijg je als je grenzen opengooit; doe ze maar gewoon dicht en stel weer grens- en paspoortcontrole in. Oh wacht...dat mag niet.

Nederland kan ook heel veel geld besparen als ons land jachtvliegtuigen zou delen met bijvoorbeeld Denemarken en Noorwegen, zegt ook
defensieminister Hillen, die al in gesprek hierover blijkt te met de genoemde landen.
De JSF heeft hierbij de volle aandacht; de VVD vindt het jammer dat België nog niet heeft beslist over de aanschaf.

Nou Hansje, ons parlement heeft hier ook nog niet beslist. En het laatste testmodel JSF vertoont haarscheurtjes, dat mag niet vliegen.
Wie is toch degene die in plaats van Prins Bernhard nu de penningen heeft getoucheerd? Of de sigaren?

Verder wel een goed idee hier van de VVD, we hebben al eens luchtsteun gedeeld met de Fransen, werkte voortreffelijk, behalve als een Fransman het commando had.
Vraag overste Karremans maar.

En de Duitse Bocht is toch wel een gevaarlijk stukje om over te steken vanuit Scandinavië als de 'Deutschland' daar patroilleert; voordat wij onze tanks teruggekocht hebben van die nog onbekende wapenhandelaar staan de Duitsers al bij Katwijk.

Kortom, een tandeloos leger, lenen bij een buurman zonder te weten of die volgende keer zijn schutting een stukje op jouw grond wil zetten. Je kunt beter met Duitsland gaan samenwerken, die hebben tenminste een degelijke krijgsmacht. Oh wacht... oud zeer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten