woensdag 7 maart 2012

Ochtendpost

Het is pas woensdag en er is alweer van alles aan de hand. Ik zei het nog.

Eerste bedrijf: de WW-kas is leeg.

De Minister voor Wonen, Wijken en Integratie was van 2007 tot 2010 een minister zonder portefeuille, tijdens Balkenende IV.

Waarom willen wij dat weten? Omdat in de periode in 2009 onder verantwoordelijkheid van dat kabinet en toen aangewezen minister Eberhard van der Laan  besloten werd om het werknemersdeel van de werkloosheidspremie niet meer in te houden. Dit had moeten leiden  tot koopkrachtverbetering.

"We hebben al ruim 9 miljard in de WW-kas" riep men in koor,  de protesten van vakbeweging en anderen negerend.  "Hoezo sparen voor andere tijden?"
In een paar jaar tijd werden de miljardenreserves volledig verbruikt.

En nu doet men opeens verbaasd over het onverwachte feit dat het UWV 1,9 miljard tekort komt, dat wil zeggen, de kassen zijn leeg.  Helemaal, slechts een enkele verdwaalde rat loopt er nog rond op zoek naar bezuinigingsmogelijkheden.
En dan nu vanaf de wallekant prominent met je kop op de TV aanschuiven voor intelligent  commentaar. Ga je schamen. Slopers.

Tweede bedrijf:  sexrel in Wassenaarse raad.

Bas Eenhoorn, burgemeester van Alphen aan den Rijn, gaat het onderzoek naar de ‘sexrel’  in het stadhuis van Wassenaar begeleiden aan de hand van BING.
Het bureau, dat opgericht werd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), heeft  veel ervaring met dit soort onderzoeken.
Dus het gebeurt wel vaker, dat nazitten en scabreuze dingen voorstellen. Gezien de commotie is het waarschijnlijk uitgelopen op een ouderwets bacchanaal. We weten het niet.

Derde bedrijf: inkomensgegevens miljoenen huurders via kabinet bij huisbazen

Het kabinet van VVD, CDA en schoothondje PVV wil met een voorgenomen wet scheefwonen tegengaan.
Huurders met een inkomen van meer dan 43.000 euro zouden jaarlijks 5 procent extra huurverhoging moeten krijgen. Die toeslag kunnen de verhuurders alleen doorvoeren als ze weten hoeveel hun huurders verdienen.

Probleem is echter dat de wet nog niet goedgekeurd is door het parlement, maar de verhuurders hebben de bewonersgegevens al binnen. Privacyschending, met of zonder goedkeuring.

Mischien is het handig als Binnenlandse Zaken ook maar tegelijk de gezinssamenstelling en religie doorgeeft van de huurders, en het aantal vervoermiddelen; dat scheelt bij het vormen van nieuwe prachtwijken.
Ook handig als het geheel meteen toegevoegd wordt aan de Gemeentelijke Basisadministratie, scheelt ook bij een eventuele inval door de EU. Wij kennen onze Pappenheimers.

Donner, onthoud de naam. Gaat straks zijn eigen voorstel bestuderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten