maandag 21 mei 2012

Kaboutertjes


 Door drukte ben ik nog niet verder dan deel drie van Het Bureau  van J.J. Voskuil gekomen, maar door een artikel in Trouw van dit weekend kijk ik op als ik lees dat Maarten in Het Bureau met zijn onderzoek 'Kabouters in Nederland' de nodige scepsis ontmoet, net zoals het onder zoek naar het ophangen van de nageboorte bij vee in de boom.

Zakenlieden (dat zijn in de ogen van de cursusleider ingenieurs, wiskundigen en financieel adviseurs met glimmende schoenen en een net kapsel) zoeken graag naar hun authenticiteit.

Directeur Wierkx van de Business Energy School gelooft er in. In de hoek van de kamer staan twee bezemstelen.

Gelukkig voor hem beseft hij niet wat de betekenis van bezemstelen is in de historie. Daar had hij beter Het Bureau voor kunnen lezen.  Hier, bij Bo. (scrollen)

Hij heeft een 'gezonde' nieuwsgierigheid ontwikkeld, zegt Wierikx. Dus toen iemand hem laatst vertelde over het communiceren met kabouters en elfjes, vond hij dat interessant. "Ik dacht als eerste: wat ontzettend gaaf dat je met ze kan communiceren! Diegene schrijft er een boek over. Via meditatie zou je in hun dimensie kunnen treden. Iedereen heeft toch wel eens dat er plotseling een raam openstaat, of een attribuut dat ineens ergens anders ligt? In dat boek onderzoekt de schrijver, heel feitelijk, of kabouters daar iets mee te maken hebben."

Kan hij beter even het Meertens Instituut bellen, die weten er alles van. Als u nog gaat pendelen vandaag, denk dan even aan de Maya's, die zijn hun kalender kwijt.

Lees het hier in Trouw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten