vrijdag 11 mei 2012

Kunduz is lente?

Met grote stoere stappen, zwaaiend naar de verzamelde pers, volgde de Kunduz-gang moedergans Jan Cees. Het was goed zo, dachten ze, wij wel en hunnie lekker niet. Aan het eind van de wandeling liggen er hapklare brokjes.
Het gaat anders lopen.


Eerst krijgt Henk Bleker het op zijn heupen in het besef dat zijn lenteliefde van 2 jaar geleden met zijn gecoiffeerde haar hem verlaat. "Die komt wat mij betreft bij niemand meer aan de beurt" zegt Henk driftig.

En nu krijgt ook Arie Slob bedenkingen bij zijn steun aan de Kunduz-begroting. Hij hoort Henk en gaat nu zijn christelijke en vrijmoedige vriendinnen eens wat kritischer bekijken.
"Ze zullen toch wel betrouwbaar blijken en niet vreemd gaan?", denkt Arie. "Ze beloven van alles en gaan dan toch bij een ander in de zandbak spelen."

Jolanda voelt al nattigheid en roept om een referendum. Nee, niet om iets over de EU of Kunduz te vragen, daar heeft ze u niet voor nodig.
Ze wil gezichtsverlies voorkomen op het partijcongres (wie wil nu een huilende fractievoorzitter zien) en denkt dat een referendum over een lijsttrekker de teleurstelling binnenskamers zal houden.

Henk is niet geschikt als kandidaat partijleider. Hij wordt emotioneel en giftig, zeker als iemand aan de affaire binnen het huwelijk met de PVV refereert.
"Wij hebben in de laatste jaren veel goeds gedaan", zegt hij. Hij vergeet voor het gemak het grote zwijmelen met Jan Peter, u weet wel, tien jaren normen en waarden, omgekiepte referenda en doorgeduwde besluiten, vastgelegde bonussen en vertrekpremies.

Wie gaat het worden? Buma, Mona uit Volendam of Wintels? Spies en van Torenburg zijn twee doorpraters, daar kom je niet tussen. Willen óf partijleider óf minister worden en hebben in hun achterhoofd dat ze zonder problemen in hun oude job kunnen terugkeren.
Spies heeft iets van Ella Vogelaar weg en van Torenburg, die heeft mooie juwelen. Baangarantie, waar vind je dat nog.

Buma heeft nog wel iets van een heer in zich. Mona is niet hard genoeg en Wintels zou het ook kunnen. Maar ik zie ze nog echt niet op staatsbezoek gaan.

In de coulissen staat Ad Koppejan klaar. "Ik ga door", verklaart hij. Hj had met zijn slappe ruggetje verleden jaar dissident moeten blijven met Ferrier, waren we van al dat gezeur af geweest. Uitstel van executie dus, die komen niet meer op de kandidatenlijst.

Als TV-vermaak was het gisteravond zeer aantrekkelijk, als dat een uurtje langer duurt gaan ze elkaar voor rotte vis uitmaken. Mooi. Real-life soap. Dan hoef ik ook niet meer mijn dagelijkse moment ergernis te zien voor het slapen gaan. De herhaling van Matthijs. Brrr.

Olli uit Brussel is van de week bij Rutten langsgeweest. Hij zei vandaag dat we een zachte soort van crisis meemaken.
Zelf denk ik dat de boel straks zijn hoogtepunt gaat bereiken (volgende week) als het stabiliteits mechanisme in werking treedt.
Dan loopt Olli met Ruttes bankpasje langs de Generale en haalt de rekening van Nederland leeg. Dat kan zo maar gebeuren, want er is geen parlementariër die in het Tikibad deze week aan de stemming heeft gedacht.

Ik wens u veel kandidaten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten