woensdag 23 mei 2012

Uitzonderlijke nazit

Op mijn laptop lag nog een concept voor een artikeltje van voor de stemming en het omdraaien van de PvdA, met als motto 'niet met je rug naar Europa, maar met je rug tegen de muur'. Ik had mezelf beloofd er het niet meer over te hebben, maar vond het zonde om weg te gooien.

Het ESM-verdrag betekent dat Brussel ongelimiteerd geld uit onze zakken kan kloppen. Onherroepelijk en zonder bezwaar. De euro-politici zijn gevrijwaard van rechtsvervolging. Ook de gouverneursraad van ministeres van financiën.
De totstandkoming ervan is een grof schandaal.

Nederland staat garant voor 40 miljard, maar dat kan astronomisch meer worden.
Want de genoemde 700 miljardpot moet eigenlijk verhoogd worden: 1500 miljard, als naast Spanje ook Italië verdere kuren gaat vertonen.
En ergens in de krochten van Brussel noemde iemand een bedrag van 2500 miljard niet ondenkbaar. Want de zuidas kent ook nog Portugal en Griekenland.
Nedrland heeft geen stem in het kapittel, zonder ons wordt ook een 85% meerderheid gevormd, ondanks dat de Kunduzgang wat anders beweert.

Er wordt slechts aanspraak op de pot gedaan in uitzonderlijke gevallen, maar Trichtet, de oude baas, stelde bij de G8 voor om in federatief EU- ingrijpen in onafhankelijke staten te voorzien, uiteraard in uitzonderlijk gevallen.
Zo rollen we naar 12 september toe. Lees nog eens die column van Elsloo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten