dinsdag 19 juni 2012

Der Pleitegeier

Het staat er echt in dit bericht van gisteren in Deutsche Wirtschafts Nachrichten: "Deutsche Bank: Banken-Rettung in Spanien wird scheitern".
De conclusie van de DB geeft aan dat het bailoutplan een idee van de borreltafel is.


Ik ben geen doemdenker, maar als ik het artikel lees blijkt dat het ESM verdrag juist het failliet van het EU-monetaire stelsel betekent. Het beste zou een complete crash zijn, zegt Deutsch Bank. Spanje is volgens de DB de sjaak, want hulp uit het ESF kan niet, omdat Spanje daar zijn bijdrage van 100 miljard niet in heeft gestort.
Resteert het ESM, dat per 1 juli in werking zou moeten treden. Helaas, dat mag niet worden gebruikt om banken te redden.

Door de ingebouwde preferente voordelen bij terugbetaling voor de ECB en de EU-staten (lees achterstelling van de banken) zou voor aanpassing daarvan over het ESM opnieuw onderhandeld moeten worden. Dat is dan weer een pluspunt bij de nodige pijn die het gaat opleveren, ratificeren we gewoon niet, 2e kans..

Het hele verhaal staat hier DWN

Nog even en Rutte gaat roepen dat wij de Eurobonds toch maar moeten gaan accepteren, vergetende dat uiteindelijk in de huidige situatie Duitsland en Nederland de financiers zullen zijn van de rest van Europa, dankzij de fameuze grabbelton die ESM heet.

Wist u trouwens dat de ECB per dag 2 miljard euro in leningen verstrekt? En dat Nederland dit weekend 1 miljar leende tegen 0% rente. Die gaan ze slim gebruiken om eigen obligaties te kopen die 3% rente  opleveren, vestzak-broekzak en toch 3% winst. Heel creatief, Fred Kaps zou jaloers zijn.2 opmerkingen:

  1. *zucht* dat hele Europa-gedoe, een mens krijgt er op d'een duur kop noch staart aan @->--

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zal volgende keer wat schrijven over de ratio van boomklimmen en in het gras liggen. ;-)

      Verwijderen