maandag 25 juni 2012

Het leesmuseum

Wat is er de laatste tijd gelezen? Veel.

Nadat de oplader van het tabletjes werd geruild en men niet toegaf dat ook de stroomingang van het leeswonder werd vervangen was het weer aangenaam verpozen in de avonduren met de gevarieerde keuze uit boeken.


Twee Luc Deflo'tjes, steeds weer anders qua onderwerp. Aanbevolen.
Richard Klinkhamer - Woensdag gehaktdag,  niet zo gruwelijk als gedacht, maar het draagt niets bij aan 's werelds welzijn. Delete.

Baantjer - Een Rus in de Jordaan: voor op het strand onder de parasol. Tijdverdrijf.
Heere Heeeesma - Geschoren schaamte: een vies en wellustig boek, en dat de mensen zulke dingen met elkaar doen. Vijf sterren.

Collins - Hongerspelen. Ik zit nu in deel twee van drie en het valt niet tegen. Net te lang om in een nacht uit te lezen. Vanavond weer.
Ergens heb ik een recensie gelezen die repte van vrouwen die zich naar de PC haastten om deze trilogie te kopen om de zachte en voortdurende sex. Nou, er zijn tot dusverre vijf zoenen gevallen en een stuk of 20 doden. Ik zal me wel vergissen.

Het bureau van Voskuil: ook lang en even terzijde gelegd na deel drie. Een teveel aan het woord 'mieters'. Het is iets dat je moet lezen zonder andere boeken in de omgeving. Cinque points

Maarten 't Hart - Verlovingstijd. Komt een beetje masochistisch over, om niet iets anders te denken. Hij wordt verliefd op meisjes ten behoeve van zijn boezemvriend, die er mee schoot gaat. Four points and still doubting.

Y. van 't Hek - Om aan te horen ok, maar die conferences lezen vereist een ruime fantasie qua akoestiek. Niet uitgelezen.
Herman Koch moet ik nog aan beginnen, ik vind hem de minst leuke van Jiskefet, daar zal het in zitten.

Henning Mankell, die ook de Walanderboeken schreef - onderhoudend.

De Zandvoortse Courant uit 1941 - 1943. Een verrassend tijdsbeeld aan de hand van advertenties en lokaal nieuws. Als je het leest ga je verder googelen, dus tijdrovend.

Detectives van Karin Slaughter - onvermoed goed.
Peter van Straaten - Luxe verdriet,  in negenendertig prozaminiaturen.

Het is een willekeurige greep en nu dat de avonden weer gaan lengen lokt de digitale bibliotheek nog meer.


2 opmerkingen:

  1. De detectives van Karin Slaughter die ken ik ook, heb er een paar van gelezen en eerlijk gezegd voor sommige beschrijvende scènes kan je maar beter stevig in je schoenen staan... ik zou ze alvast niet aanraden aan teergevoelige zieltjes ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja, Het bureau, na twee delen had ik het toch echt wel gezien.

    BeantwoordenVerwijderen