woensdag 4 juli 2012

Cut your losses

Deze week kende al aardig wat emoties en wij zijn pas halverwege.

We zagen het afketsen van de Leopard-deal met Indonesië, de meerderheid der 2e Kamer die de JSF afwijst (hoi Herben, wat schuift dat nou?), het goedkeuren van het ESM door de 1e Kamer, van Rompuy die de spelregels verandert en Rutte die niet durft toe te geven dat hij gelubd is. Wat zitten er trouwens een hoop BN'ers in die 1e Kamer, niet te geloven. Hele oude, dat wel, bijna gebalsemd.

Maar dan heet van de naald: er geen geen plan B!

Die 80 Leopard2 tanks gaan we straks nodig hebben als we alsnog uit de eurzone stappen. Gelukkig zijn ze goed onderhouden. Want Klas Knot(sgek) van DNB heeft geen plan B. 'De kosten zijn te hoog om uit te stappen.' zegt hij. plan B

Maar iemand noemde deze week in een interview een bedrag van zo'n 42 miljard als we onze eigen munt weer hebben.
Zo'n beetje zoveel als we zeer binnenkort kwijt zijn binnen het ESM, dat was ook al berekend, dus vestzak-broekzak.
Dan komt Samson met de kreet dat als we dat doen er 100.000 mensen hun werk verliezen, degenen in de Rotterdamse havensector werken. Ja hoor Didi, want al die containers gaan dan via Antwerpen en Hamburg het achterland in. Natuurlijk. We verleggen in het kader van arbeidsplanning de Rijn. Schei toch uit, eurofiel, handel blijft handel.

Wat betreft die tanks: op de website van het Regiment Huzaren van Sytzama staat van de wapenoudste een interessant artikel over de wijze waarop van de cavalerie afscheid is genomen. Vanwege het ontbreken van politiek draagvlak , heet het.
De huzaren hadden voorstellen en oefenden al in streetfight en close combat in urban areas.
Er was bij Defensie al geconstateerd dat er tijdens de missie in Uruzgan tankondersteuning nodig was, want bermbomproof en zo, en redelijk bestand tegen Talibannertjes. Politiek. Ook de afgewezen suggestie om met die 80 tanks te verbroederen met Duitsland (hé, daar ligt Seedorf).
Overigens is het de Russen ook niet gelukt in Afghanistan, dus laten we ons niet verbeelden dat we er veel hebben opgebouwd.

Laatste schot
Oplossing: Kunduzmissie opheffen, scheelt nu nog ca. 170 miljoen. (budget 2012+2013 = 213 miljoen).

We onttrekken die 200 miljoen misgelopen euro door het niet verkopen aan Indonesië aan Ontwikkelingshulp, doneren de tanks mét huzaren en ondersteunend personeel (ca.750 man) aan het Internationaal Strafhof en ondernemen in het kader van Ontwikkeling en Bijstand een blitz bij Timboektoe. Tanks rijden geweldig in het zand.
Extremistische terrorboys ex-Libië finito, gematigde moslims en Toaregs blij. Cultuurbezit gered, toeristen terug, kassa.

Dan houdt Hillen toch 170 miljoen over, en kan Rosenthal na gedane actie de tanks aan de Afrikaanse vredesmacht overdoen, dus dubbele ontwikkelingshulp. Strak plan, al zeg ik het zelf.

En wat betreft opstandjes de kop indrukken, we hebben de EGF, de european gendarmerie force, een interessant europees initiatief dat al enige jaren bestaat.
Opgericht om domestically and over-the-border within europe to assit each other. EGF
Onze Marechaussee zit er ook bij, de Borsaglieri en de Guardia Civil. Die hebben ook rupsvoertuigen, dus Klaas hoeft niet denken. Die heeft boekjes van Marten Toonder in zijn kast staan en weet dat hij in geval van nood altijd "Bedenk eens een list, jonge vriend.' kan roepen.

Ik bespaar u al het andere commentaar wat ik al had getikt vanmorgen. Ook dat gezever van die twee ballerina's van de PVV en het doorzeiken van Twan Huys in zijn nieuwsrubriek, Die denkt af en toe dat hij Clairy Polak heet.

Was Witteman maar weer terug van vakantie. Die gaat straks in combo met het team Knevel de aanloop en de nasleep van de verkiezingen verslaan.
Volgens mij kunnen ze beter die snor en Gijpmans een echt praatprogramma geven, genaamd Holland International. Met die twee kun je tenminste nog lachen en politici worden door hen van repliek gediend. Is ook wel verfrissend.

Ik wens u veel kandidaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten