maandag 6 augustus 2012

Betty Page

Deze week eens naar mijn opgeslagen favorieten gekeken op youtube. Een lijst van ruim 200 stuks, waarvan ik een aantal al heb gedownload. vooral die over folkloristisch dansen uit Joegoslavië en zo.
Nu blijkt dat bij de overige clips van artiesten vooral de Nederlandse zijn verwijderd. Wegens schending van auteursrechten.

Degenen die dat claimen zijn platenmaatschappijen maar ook productieboys als Berk en allrounders als Bob Rooyens. Die ouwe langhaar schijnt nogal wa rechten te hebben, want vroeger een nogal actieve baas.
Maar een simpel geupload filmpje van Benny Neyman, waarvan nog 20 andere op yt staan, en dan net dat ene er van af laten halen? Je mag dus niet naar een filmpje kijken/luisteren al heb je de cd. Wat voor nut dat blokkeren heeft weet ik niet, want iemand die van willekeurig wie fan is koopt die cd toch wel.

Het zijn bijna zonder uitzondering clips die opgenomen zijn van de TV; vooral de TROS was er erg goed in. Maar die hoor je niet. Dat het Tros-filmpjes zijn zie je aan het logo, maar bovenal aan de danseresjes.
Welke artiest er nu optreedt, of het liedje treurig dan wel romatisch is, altijd draaen er minimaal drie danseressen mee op de achtergrond. Waarschijnlijk een producer met voorkeur voor lichte rokjes. De gewoonte stamt uit de jaren 70 en bestaat nog steeds. Die man moet wel erg oud zijn. Bob Rooyens waarschijnlijk.
Als u dus een leuk filmpje treft, download het onmiddellijk, want het is weer weg voor je het weet.

Als iedereen nu stopte met uploaden en zijn account ophief, want eigenlijk heb je dat niet nodig, dan gaat YT ter ziele vanwege tekort aan materiaal en reclame-inkomsten. Wel een leuk idee, ik ga de rest ook maar binnenhalen, zolang het nog kan en mag.

En dat filmpje van Betty Page - How kidnap a pin-up heb ik al ergens anders gevonden. There is more beyond YouTube. 'Verwijderd wegens naaktheid', over een icoon in bikini. Preutse trutjes.

Om u niet te schokken dan maar een embedded van een zangeres. Vind ik mooi.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten