maandag 20 augustus 2012

Down the drain

Facebook treft de pensioenen van ambtenaren en de zorg
Dat blijkt uit onderzoek van het FD naar hun Amerikaanse beleggingen.
Waarde gehalveerd. Uit de courant van vanmorgen.

En al die bloggers maar schrijven dat het net zo'n luchtbel is als Hyves. Een hype door beursjongens, en weer trapten ze er in, net als bij World Online.
Maar ja, wie leest er nu blogs?

De Nederlandse beleggers stapten in ondanks waarschuwingen voor de hoge prijs van het aandeel en de hype rond de beursintroductie.
Facebook maakt de verwachtingen nog niet waar. Afgelopen week tikte de koers het laagste punt ooit aan op $ 19. Facebook ging half mei onder massale belangstelling nog voor $ 38 per aandeel naar de beurs.

Het debacle heeft ambtenaren geraakt in hun pensioen. Een onderdeel van hun pensioenuitvoerder APG had eind tweede kwartaal 330.500 aandelen Facebook, aldus bij Amerikaanse toezichthouders gedeponeerde gegevens. Een pakket van deze omvang was bij de beursgang $ 12,6 mln waard. De waarde is nu gehalveerd.

Zorgwerknemers bij pensioengigant PGGM zitten in een vergelijkbaar schuitje. Ze hadden eind tweede kwartaal 316.226 aandelen Facebook, een pakket dat bij de huidige koers nog maar $ 6,3 mln waard is.

Woordvoerders van de pensioenfondsen zeggen geen mededelingen te doen over individuele beleggingen. Ze willen niet zeggen of de aandelen voor de hoofdprijs zijn gekocht en of het pakket nog in bezit is. Sinds eind juni, de laatste momentopname, is nog eens een derde van de koers af gegaan.

‘Over timing van aan- en verkopen doen wij geen mededelingen, omdat andere partijen daar hun voordeel mee zouden kunnen doen’, stelt het APG. PGGM: ‘Het is niet in het belang van ons en onze klanten om dergelijke informatie prijs te geven.’


We waren haar al eerder tegengekomen en besteedden er een blogje aan., maar hier is ze nog een keer. 'Machtigste vrouw van 2011', volgens Opzij. Van het APG.
Zou zo iemand nou echt ontslagen worden? Nee toch, dat willen we niet. Het is de schuld van de computer die met de index meeging. Even niet opgelet, wel handtekening gezet. Zoiets. Let maar op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten