donderdag 31 januari 2013

U luistert niet naar mij

Het dédain kwam door het vernisje beschaving dat Witteman zo mooi ten toon kan spreiden. Gisteravond, toen hij voor de grimespiegel zat moet hij gezucht hebben dat die ouwe homie uit de Tweede Kamer weer kwam, dit keer om te klagen over Asscher en diens onredelijke lastenverzwaring voor de 65plussers.

En dat vindt Witteman niet leuk als verschillig socialist van goeden huize en een aangepast loon van nét de Balkenende norm, naast zijn AOW en waarschijnlijk riante pensioen.
Want daar gaat die flikker zonder snor ineens vertellen dat het onreerlijk verdeeld is en dat de oudjes extra gepakt worden.

Terwijl Jeroen Pauw geitebekkend zit te gniffelen over ouderen die 5 tot 10 procent achteruitgaan deze maand, krijgt Witteman een venijnige blik in zijn ogen en schiet in de modus 'aangetast' en 'op de pik getrapt'. Want de PvdA wordt aangesproken op sociaal beleid, zo voelt hij dat, en Krol zegt dat de minister liegt..

Wat? Ze gaan toch niet aan die ene procent verlaging komen? De lasten op de sterkste schouders leggen? Die Krol lijkt wel een communist, dat moet je niet hebben in mijn uitzending. Ik doe gewoon of ik mijn vingers in mijn oren heb en doe nog wat sneren toe.

Toen het over de inkomensafhankelijke ziektekostenpremie ging stonden de beter gesitueerden op de mediabarricade om hun afschuw uit te spreken. Maar nu het over een zwakke groep gaat hoor je haast niemand.
.
Fijne kerel die Witteman: 'Er komt toch niemand naar het Malieveld?' Nee, die oudjes komen met de trein, die bezetten gewoon het Binnenhof, want daar gebeurt het.

IGeen opmerkingen:

Een reactie posten