donderdag 17 mei 2012

Gehaktdag.

Gisteren was het gehaktdag, en waar gehakt wordt vallen spaanders.

Dat de rollator uit het basispakket verdwijnt had ik u gisteren als voorspeld.
Maar het valt mee, koppen de kranten, het koopkrachtverlies is slechts zes procent. Hadden we ook al gemeld. Als remedie adviseert men u om uw huisdier de vrijheid terug te geven.

Gelukkig had ik het mis met de gehoorapparaatjes, u mag slecht 125 euro zelf betalen.
Dat we straks 7,50 moeten bijbetalen voor elke ligdag in het ziekenhuis, dat hadden we niet verwacht. Dat valt onder het hoofdstuk 'aap uit de Kunduzmouw'. U mag zelf invullen wie voor aap speelt.
De 9 euro per receptregel zit ook nog in die mouw. Dat valt onder die laatste miljard die ze nog moeten invullen.Voorlopig bent u de sjaak. Het wachten is op de doorberekening van het CPB; zal blijken dat het toch allemaal wat anders ligt.

Na de verkiezingen komen er vast uitspraken als: 'verkeerd begrepen/geciteerd' en  'met de kennis van nu en het failliet van Griekenland'. Want er zweeft nog steeds die andere 18 miljard toegezegde bezuinigIng rond uit de vorige begroting. Hoor je ook niemand over.

U heeft natuurlijk opgemerkt dat de PvdA zich nu ook bij de Kunduzgang heeft geschaard via een omweggetje? Ze zijn nu allemaal vóór het europese stabiliteits mechanisme en als u nu nog niet weet wat dat inhoudt, ik leg het niet meer uit. .
Laten we zo zeggen: als van Rompuy straks de Commissie uit eten wil haalt hij bij ons geld uit de kas. Het is net een frauderende woningbouwvoorzitter.
Volgende week is de stemming over de toetreding en daarna gaat het grote klagen beginnen. Let maar op

Uitspraken van de man in de straat bij de belofte om 90 miljoen ter beschikking te stellen voor steun aan  de Afghanen (er schijnen tegenorders te komen voor de Nederlandse industrie):

- Is het nog wat geworden met dat platbranden van papaveroogsten en
  herplanten met chrysanten en mais in Afghanistan?
- De heroine stuift in het rond op de cameltrail, maar gelukkig trainen wij de politie voor
  de toekomst.
- Afghanen:"We haten jullie, ga weg!". Nederland: "Geen probleem, hier is geld". 
  Afghanen: "We haten jullie nog steeds, doe maar meer geld".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten