vrijdag 18 mei 2012

Werknemersleed

"Goeiemorgen, heb jij dat besluit over de ontslagvergoeding gelezen van de Kunduzgang?"
"Dat opent perspectieven voor ons herintegratie- en werk-naar-werk bureau. Ik zal Ella even inseinen dat we binnenkort een flinke toestroom mogen verwachten."
"k heb ook al een paar kandidaten op het oog voor de Raad van Toezicht, oud-kamerleden in spé."

Zo, beste kijker, zou het kunnen gaan, want uw ontslagvergoeding volgens de kantonrechtersformule is van de baan. Helemaal.

Per gewerkt jaar krijgt u bij ontslag een week salaris mee, met een maximum, als persoonlijk budget. Je zou er bijna overheen lezen.


Dat geld krijgt u niet in handen, daar gaat of het UWV of een arbeidsbemiddellaar mee schoot. De regering verplicht u om in een traject te gaan.
Er staat niet hóe en ook niet óf u verplicht bent om mee te werken.

De incentive is dat dat waarschijnlijk wel moet, via het UWV of de bijstand, want anders is er geen administratieve verantwoording van het bestede geld aan het externe bureau.
Heeft u het door? Er wordt weer met geld geschoven, uw geld, buiten u om. Gedwongen nering.

En zeggen: 'laat maar'? ik betwijfel het, tenzij u nog wat liggende gelden heeft.
Gratis advies : begin ook een reïntegratiebureau. Eventueel in de vorm van een uitzendbureau. Een middenstandsdiploma heb je niet meer nodig. Geld wel, want de bank investeert niet in u. Vroeger ook niet.

Uurkosten ca. € 30/man - Uuropbrengst ca. 10-15. Bij 40 man aan de slag, met subsidie van max. een half jaar is 40 x 10 x 32 = 14.000 per week, netto, cash, minimaal. Als ZZP'er met visie is er toekomst. Zegt Henk Kamp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten