maandag 30 juli 2012

Wisseltruc

Soms laat ik een conceptblog even liggen om niet te overhaast te reageren, maar omdat het zonde van het weggooien is: "Iedere werknemer een belastingvrije uitkering van 2%." aldus werkgeversvereniging awvn

"Bij een modaal inkomen van 33.000 euro zou de uitkering neerkomen op 660 euro. Door het geld in één klap uit te keren moet de hand vaker van de knip gaan." zegt directeur bij AWVN van der Steen.
Hij wijst erop dat een eenmalige uitkering van 2 procent over een periode van een jaar hoger is dan de 1,7 procent aan structurele loonsverhoging die nu gemiddeld in cao’s wordt afgesproken. Tableau.
"Als de jaren die daarna volgen worden meegerekend, is de werknemer echter een stuk nadeliger uit." Joh, zeg dan meteen dat je een loonstop wil.

Ja, dat is geen hogere wiskunde, dat is een sigaar uit eigen doos, met gevolgen.
Mr. van der Steen wordt netjes gestuurd dor zijn 'leden', want het AWVN positioneert zich als adviesbureau voor personele en organisatorische problemen.
Men werkt nauw samen met VNO/NCW en fungeert hier als doosduveltje dat de kust verkent. Een ballonnenoplater met achtergrond wie is wie

En dan niet vóór de verkiezingen maar ná de verkiezingen zou de Tweede Kamer hier werk van moeten maken.
Van der Steen: "De staatskas loopt inkomsten mis als het geld belastingvrij wordt uitgekeerd, maar dat komt voor een deel terug als burgers meer gaan uitgeven, bijvoorbeeld via de btw." Want die gaat omhoog, wist u nog wel?
De slimmerds. Stel je voor dat het in een verkiezingsprogramma moet worden geformuleerd.

D'66 zit op het zelfde spoor, maar met een andere dienstregeling. Prestatieloon voor 55plussers die weer aan de bak willen.
U wordt straks subjectief beoordeeld en ingeschaald als het aan Fatma Koser Kaya ligt. Geen inschaling volgens de CAO. U bent wel productiever, maar ouder dan 55? U mag blij zijn dat we u nog willen hebben voor dat geld.
En als we niet mee willen denken dreigt Kaya dat de CAO's niet-verbindend moeten worden verklaard. Zij kan het weten als oud FNV-jurist.
Dreigen. Grote woorden. Wil graag meestampen op de brug met de olifant. Van Mierlo roept in de verte om een gekozen burgemeester.

In het rijtje namen als Wientjes, Rinnooy Kan en Brinkman zullen we nu ook regelmatig van der Steen tegenkomen. En Kaya.


Aangepast en geplakt uit nrc

Geen opmerkingen:

Een reactie posten