zaterdag 14 juli 2012

Zalmsnip


Gerrit Zalm, voorman van ABN AMRO, vindt dat alle huizenbezitters, dus niet alleen de starters, hun hypotheek direct moeten gaan aflossen. Persnoot


"Met Gerrit excelllentie, van de Bank, ik zit met een oplossing voor het geldltekort. Uw geld of ons geld? Hún geld, daar gaat het om.
Nee, wij gaan niet uitlenen, wij hebben hier wat geniaals bedacht. Wij gaan de huizenbezitters aanpakken. Hoe zegt u? Nee, we zitten niet in de SER, dat komt nog na uitvoering van ons snode plan.
De huizenbezitters moeten per direct. allemaal worden verplicht te gaan aflossen, want ze zitten door dat aflossingsvrije gedoe mooi weer te spelen in ónze huizen. Nee, ónze huizen, want ze hebben er nog niets voor betaald. Ze betalen wel wataan rente, maar dat wordt door de slechte huizenemarkt dwarsgezeten. Door diezelfde markt blijven ze zitten in ónze sten en als ze doodgaan komt de veilingmeester en die verkoopt ze onder de prijs. En dan moeten wij het weer opkopen om de markt te beschermen tegen te lage prijzen. En dat kost dus geld dat er eigennlijk net is. En als het hypotheekgarantiefonds wordt aangesproken zijn wij als banken gezamenlijk verantwoordelijk. U zegt? Zeker, die pot is er niet, daar kunt u niet uit lenen. Dat zijn garanties op papier. Net zoals uw garanties. Goed zolang je niet hoeft te betalene en goed voor het vertrouwen.
Niet eerlijk zegt u? Hahaha, mag ik even lachen? Oh, u heeft om Mark al genoeg gelachen? Wij hebben potdorie als banken zelf die hypotheekvorm er doorgedrukt, net zoals de woekerpolissen. Nou, dat hebben we toch ook teruggedraaid? En dat moet toch ergens van betaald worden? Dat heb ik bij Dirk wel gezien. He? Bij Dirk, waar we het museum hebben leeggehaald. Mooie Willinks trouwens, hangt er een van boven mijn bed. Vriendenprijsje van de Deutsche Banlk.
Bovendien worden die huizen als onderpand minder waard door dat geschuifel met de euro en de mediterraneelanden, dat weet u als de best. Als er mrgen een bankrun komt, is er geen geld meer. Alleen nog maar huizen, maar die wil niemand meer. Hoe ik dat weet? Nou, ik sprak Boele en die heeft weer met hem van SNS gesproken en die hebben een waardeloze portefeuille aan onroerend goed. Net zoiets als in de VS, vandaar dat Goldman SAchs meedenkt. Neee, niet bij ons excellentie, u als grootaandeelhouder van de Bank zou beter moeten weten. Ja, de anderen weten er van, Rabo is laaiend enthousiast. ING wacht als gebruikelijk op u voordat ze uitspraken gaan doen. Maar de nood is hoog chef, gooit u het volgende week in de groep voor een ondersteunend advies? Het zomerreces is zo voorbij en dan zijn de verkiezingen. Ik heb Klaas al gepolst, die komt met een eigen interview. Wat zegt u nou? U wilde het zelf op de bühn ebrengen? Maar excellentie, dat kost stemmen, niet doen, op ons wachten.  Denk om uw toekomst. En de mijne."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten