zaterdag 27 oktober 2012

Zal ik nog eens inschenken (R. Corita)

In Senseo-pads zat minder koffie -
Jarenlang heeft er een halve gram te weinig koffie in de Senseo-pads van Douwe Egberts gezeten. Het voormalige moederconcern van DE, Sara Lee, stopte er niet 7,5 gram maar 7 gram koffie. Men geeft toe dat de koffie te slap was.

Dat rammelt een beetje, dat verhaal en is PR-technisch niet slim. Het was tenslotte DE zelf die de padjes vulde. En dan wijzen naar Sara Lee, met die fameuze Morris Tabaksblatt, die voor een eerlijke gedragscode was. Dat blijkt nu.

Sinds juli van dit jaar zou er weer 7,5 gram in die padjes zitten (die naam doet me trouwens elke keer weer aan inlegkruisjes denken) maar ik twijfel. Aan cups en aan pads.

Hier in Spanje heb je de keus tussen Senseo (zeer duur) DE (iets minder duur), €3.25 voor 36 stuks van de Jumbo en nog iets Duits bij Mendoza, en tot dusverre zie ik alleen verpakkingen van 250 gram met 36 stuks padjes.
Dat is 6,94 gram voor een kopje vocht met crèmelaagje. Helemaal niet 7,5 gram. En voor een hetere smaak zou er 8 gram in moeten zitten.

Ik drink noodzakelijkerwijs dark roast om nog enigszins de smaak van koffie op de tong te beleven, maar de kreet van DE dat ze terug gaan naar 'het aroma komt je tegemoet' gaat een lange weg nemen. Naar Canossa. Want de koffie uit een Senseo ruikt niet.

Als er weer wat ruimte is ga ik wel weer naar de Carrefour voor een espressoding. De oude is weggegooid wegens lekken en vermeende rommel van gemorste koffie.

Vroeger (ik geneer me niet) hoorde je op kantoor: "Heeft Bo de koffie gezet vanmorgen? De pot is alweer leegt." Zeven schepjes koffie voor 5 kopjes.. Roodmerk.


1 opmerking:

  1. Wij hebben geen senseo, nooit gehad ook. Het was altijd al slappe hap.

    BeantwoordenVerwijderen