donderdag 16 februari 2012

Kwaaltjes en de rest van de week


Dit wordt een lang verhaal, jammer voor diegenen die beschikken over een korte aandachtsspanne, maar soms moet het.

Bij het doorspitten van mijn diverse notities over de afgelopen week kwam ik een hoop gedoe tegen. Bijna allemaal politiek, als ik een oudejaarsconference moest samenstellen en het liep nu tegen Kerstmis, dan zou ik dol worden van de veranderingen die zich elke dag voordoen.

Ik wacht daarom meestal even voor ik over iets actueels blog, je kan wel aan de gang blijven. Het voordeel is dat de boosheid dan een beetje bezinkt, het moet vrolijk blijven.

Een persbericht dan maar van vorige week.

"Ouderen zouden meer moeten betalen aan de gezondheidszorg. Dat schreef het College voor Zorgverzekeringen in een conceptadvies aan minister Schippers van Volksgezondheid.

Volgens het CVZ moeten ouderen zelf betalen voor de behandeling van kwalen die een logisch gevolg van veroudering zijn.
In het regeerakkoord staat dat veel voorkomende zaken als voetschimmel en een blaasontsteking niet meer in het basispakket worden vergoed.
Het kabinet wil hierdoor 1,3 miljard euro bezuinigen.
Volgens het CVZ kan dat bedrag alleen worden gehaald als ouderen meer voor zorg betalen." unquote

Of als de regering natuurlijk minder geld gaat besteden aan banken of landen die dreigen om te vallen (is dat niet hetzelfde, indirect?).

Als iets dus een logisch gevolg van verouderen is en niet meer vergoed gaat worden, zie ik met vrees de leeftijdsindicatie voor behandeling van een gebroken heup tegemoet.
De ballonnetjes hiervoor waren zichtbaar in een journaal-item, waarin een arts zijn visie gaf over het nut en onnut er van bij iemand die misschien toch gauw dood gaat. Wat is gauw?

Een blaasontsteking komt naar mijn mening voor bij alle leeftijden, maar bij vrouwen in het bijzonder; heeft ook niets te maken met fietsen met een kort rokje of kou oplopen; het is een kwestie van hygiëne, maar ouderen kunnen er wat moeilijker bij, bij het afvegen.
En als ze je een halve dag onverschoond laten liggen in het verpleeghuis kun je op een ontsteking wachten, afvegen is dan helemaal geen optie meer.

Pedicure zal ook wel vervallen, niet alleen voor diabetici. En wie is nu juist degene die de voeten controleert? Na een bepaalde leeftijd is het echt niet meer mogelijk om je eigen teennagels te knippen. Stijve rug, stijve knieën, pijnlijke handen, probeer het maar. Heeft dan ook niets met cosmetica te maken zoals sommigen graag roepen.


Dat bezuinigen betekent aan het geld ander zaken uitgeven. Wat overblijft wordt besteed aan zaken zoals straaljagers voor een uitgeklede legermacht zonder mijnenvegers en tanks.

Die JSF komt niet op tijd om eventuele volksopstootjes te beteugelen.
Daar heb je tanks voor nodig, die staan op dat moment dan met hetzelfde doel in Indonesië.

Maar geen nood, die tanks kan meneer Hillen wellicht ter kwijting van de schulden van de Grieken overnemen die ze van de VS kochten, net zoals die 6 onderzeeboten uit Duitsland en nog wat helicopters uit Frankrijk. Total investment 7,9 miljard eypo.

U begrijpt nu zeker wel waarom die leningen zijn verstrekt, de preferente crediteuren van Griekenland moeten worden betaald.

Die vliegtuigen worden trouwens steeds duurder, bleek deze week, want de productiesnelheid wordt vertraagd door de fabrikant.
Daar bovenop heeft Italië de bestelde hoeveelheid fors teruggebracht. Worden ze dus nog duurder qua productie.
Maar Hillen gaat dat intern in de gaten houden, dat het allemaal naar wens blijft gaan. Zijn wens en die van de luchtmachtboys.

De Grieken meldden gisteren al dat ze verwachten dat de toegezegde miljardenlening pas na hun verkiezingen in april zal komen. Dat wil zeggen indien de juiste regering wordt gevormd.
Anders krijgen ze weer een technocraat uit de EU aan de macht zoals vriend Barooso en kunnen de Griekse componisten weer aan de slag met protestliederen.

En laat Jan Cees dat nu ook beseffen in het nieuws van vandaag. Die leest ook de Griekse kranten.Soevereiniteit wordt overschat. De Jager zegt het zelf al: "Wat Europa van ons eist, moeten we dus doen".

Rutten moet volgende week op het matje komen in Brussel vanwege de website van de blonde leider.
Een nieuw zakenkabinet in Nederland zal geleid worden door Bernard Wientjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten