maandag 18 juni 2012

Dood geld

Bij Buitenhof gisteren zat de president-directeur van Achmea, die kwam vertellen over de voorgenomen samenwerking met een investeringsmaatschappij,
Daar had hij 50 mijoen voor over, die toch maar lag te liggen en dat kan natuurlijk niet.
Die investeringsmaatschappij gaat investeren in bedrijven die nieuwe technologie ontwikkelen,  bijvoorbeeld nieuwe ziekenhuisapparatuur, die op haar beurt weer zorgt dat ziekenhuizen efficiënter kunnen werken met die nieuwe apparatuur en gereedschappen,

Tussen neus en lippen door gaan ze ook onderzoek ondersteuen dat moet voorkomen dat teveel mensen onnodige medicijnen gaan krijgen. Dat scheelt ook een hoop geld.
De PDG stelde dat op die manier de zorgkosten in Nederland omlaag zullen gaan en er door de zorgverzekeraar geld bespaart zal worden.

Op de vraag wat het effect zou zijn van al die besparingen (lees meer winst) antwoordde hij dat de zorgpremie zou kunnen worden verlaagd.
Je gelooft het niet. Echt niet. De aandeelhouders zien hem al aankomen.

Zeker als hij zegt geen angst te hebben dat ziekenhuizen hun eigen zorgpolis kunnen gaan uitbrengen. Dat ziet hij als gezonde concurrentie.


En dat hebben we allemaal aan Hans Hoogervorst te danken, u weet wel, van de privatisering in de zorg. Die als VVD-minister van Gezondheid in Balk I en II meehielp de boel naar de kloten te sturen.
Met dat vingertje  in zijn keel, dat hij beter ergens anders hand kunnen stoppen. In een dijk of zo.
Marktwerking en concurrentie zou de zorg goedkoper maken.


En kom nu niet met dat verhaal dat alles duurder wordt omdat we ouder worden. Dooddoener.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten