maandag 18 juni 2012

APK in Spanje


De RDW heeft met een aantal Spaanse keuringsstations technische afspraken gemaakt over het keuren van Nederlandse auto's. Nederlanders die voor langere tijd in Spanje verblijven hoeven dus niet helemaal naar Nederland te rijden voor een keuring.
De keuring zal geschieden volgens Spaanse ITV-eisen, maar je krijgt wel een Nederlands APK bewijs.
Dat alles per 1 oktober 2012, al zegt de RDW website nog niets over die datum.

Er liep hier begin van dit jaar een Nederlander rond die het belachelijk vond dat de ITV-keuring nog steeds niet door Nederland werd geaccepteerd - daar ging hij werk van maken. Het schijnt dat daar wat biertjes op gewed zijn, dus als hij weer komt is het feest.

Die Spaanse keuring is trouwens heftiger dan de Nederlandse APK.
Je gaat door een soort wasstraat met apparatuur, zoals ook bij de RDW keuringsstations, maar aan het einde komt een smeerputje met aan weerszijden twee trilplaten.
Zeg maar een soort AB-plus voor billen en heupen.

In plaats van Tatjana gaan daar de wielen van je klassiekertje op en dan maar hopen dat je ophanging niet uit elkaar wordt getrokken.
Terwijl alles wiebelt en schuift, staat er een mannetje in de put en die roept via een speakertje boven de herrie uit dat je dan weer moet remmen en dan weer heftig aan je stuur moet rukken. Of allebei tegelijk moet doen.
Is ook goed voor je Spaans, zo'n keuring.


1 opmerking:

  1. Eigenlijk had die man wel gelijk hé dat hij dat belachelijk vond. Best wel geestig geschreven stukje :-)

    BeantwoordenVerwijderen