vrijdag 16 november 2012

Bericht over het voorafgaande

Dat hadden we eerlijk gezegd niet echt verwacht. Dat bij de presentatie van de regeringsverklaring  onze Franz er niet bij was.
Hij had net een oproep gedaan om vooral Duits te leren en hop, blijkt hij dat gedaan te hebben op de trap naar het vliegtuig naar Caïro. Want daar vergaderden de ministers van BZ van de Arabische Liga en voor onze Franz was dat een aanleiding om naar het buitenland te gaan. Leicht gepackt.
Zijn eerste trip was al eerder naar de boys van de EU-commissie en zijn Belgische ambtsgenoot. Het jeukt wel in huize Timmermans.

Wat betreft dat Duits leren: als die lummels van Wallage en Deetman niet met onderwijs te maken hadden gehad, en die muts die daarna kwam, hadden jullie allemaal gewoon Frans, Duits en Engels geleerd op school, alsmede Nederlands. Maar ja, de kinderen moeten kunnen kiezen in verband met hun toekomst en beroepskeuze en de extra aangeschafte ambtenaren en tussenlagen moeten ook betaald worden.

Nu zie je wat er van komt. Men is zelfs niet in staat om accentloos Nederlands te spreken, getuige de vele ondertitels in Man bijt hond en overig vermaak.
Keuze voor de toekomst? We zeiden wel eens dat een vak leren beter was, maar als timmerman of uitvoerder kom je ook meer nergens terecht. Ik gok nog op loodgieter of elektricien, maar garanties zijn ot aan de Tweede Kamerdeur.

kunst omdat het moet

Het zou natuurlijk kunnen zijn dat Franz duidt op een toekomstige samenvoeging met Duitsland, want de economie gaat daar beter dan bij ons, zegt men. Ze hebben daar wel enorme problemen met het vastgoed e.d., want ook daar stijgen de huren gigantisch.
Men heeft overigens bij onze oosterburen uitgerekend wat het kost om uit de kerk te stappen. Dat kost incl. afschrijving Griekenland en afboeken EU bijdrage/afdracht eenmalig 390  miljard, op te hoesten in drie termijnen, zodat men even de schouders er onder zet voor gezamenlijk gewin. Zonder FC Knudde en zonder FC Rompie..Die beslissing kan voor Nederland goedkoper uitpakkenNieuws van vanmorgen
KPN wil voor elke Nederlander behalve een internetpaspoort ook een persoonlijke internetpagina met beveiliging. Daarop komen zijn of haar belangrijkste persoonsgegevens te staan. En Capgemini wrijft zich in de handen, want na hun plannetje om het DigId te koppelen aan een facebookaccount is het ontwikkelen van een persoonlijke website voor alle Nederlanders een buitenkans vanjewelste. Want KPN kan dat niet zelf.
Walter Ulbricht draait zich om in zijn graf uit ergernis over de gemiste kansen.

Het kenwoord deze week was stabiele coalitie, maar ik geeft het 14 maanden max. Die volksdemonstraties in het zuiden van Europa reiken al tot aan onze zuidergrens, maar zoals een Duitser ooit zei: "in Nederland gebeurt alles 50 jaar later en dan alleen nog als het mooi weer is".

Voor de avondoverweging over socialisme en solidariteit leze men Pamela Hemelrijk (rip) op de Gezonde Roker.Geen opmerkingen:

Een reactie posten