dinsdag 20 november 2012

Bij zijn enkels afgebroken

Vandaag meldde de courant dat een Duitse vrachtwagenchauffeur de sokkel van het Lieverdje op het Spui heeft omver gereden. Voor zover u dit niets zegt, jammer, u bent geen Amsterdammer.
Het schoffie heeft nu twee gebroken enkeltjes. Het is maar de vraag of die fantastische deelraad Centrum iets gaat doen aan herstel vanwege de crisis.

Eerder deed ik al een bericht over de jaren '60 en de in mijn tijdlijn voorkomende Robert Jasper Grootveld met de jofele autoschopschoenen en kijk, daar is 'ie, op de kijkbuis, met een sigaret in zijn hand. Even weer op voor ons. Gave gozer.Dat beeldje stond in die tijd op een kleiner stoepje dan nu, andere tijden, net wat u zegt. Het lieverdje werd aangeboden door Turmac/British Tobacco; een fameueze naam, want het pontje over het Rokin had in 1935 al reclame voor ze op de boorden.


Het ongeval was reden voor me om naar nog meer filmpjes te kijken over Amsterdam. Ik heb ergens op een harde schijf nog een samenstelling van 'op de fiets met fotograaf Ed van der Eslken door Amsterdam'. Een kijktip voor nostalgisten. Op Youtube My Amsterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten