donderdag 24 januari 2013

Graaiers zijn het

Door alle commotie over verlaagde pensioenen opende ik vanmorgen met enige vrees de internetbankrekening en was even stil. Kwam door het diep ademhalen.
De Aow-uitkering is na jaren van stilstand met 5 euro verhoogd. Jeej, dat zijn toch 3 pilsjes hier.
Maar de pret was snel over want bij de pensioenuitkeringen (pensioenbreuk) was de netto opbrengst 5% lager. Dus toch? Nee hoor, de fiscus heeft de loonheffing verhoogd en de ZVW-premie is ook hoger geworden. Allemaal in het kader van de uitwerking van de Kunduz-akkoorden  Binnenharken en laten bloeden.

Het zal niet anders zijn vrees ik, ik ben  benieuwd in hoeverre de werkenden het er vanaf gaan brengen deze maand.
Nu in 2013 zal blijken hoe de plannen en berekeningen in gaan grijpen in het bestedingspatroon van de burger.  Ik denk dat de komende weken de rubrieken over niets anders zullen gaan.

Brave Alexander Pechtold gaat dan weer uitleggen dat het moet als we willen dat de treinen blijven rijden (welke?) en de havenkranen blijven draaien en de lichten niet uitgaan. Want dan komen er geen schepen meer in Rotterdam. Echt waar? Ja, want de grootste havenarbeider van Rotterdam is die ouwe van VNO, die heeft dat zelf gezegd.
Het klinkt elke keer weer als de man die tegen zijn zoontje zegt dat hij van de knopjes af moet blijven, want papa heeft het overzicht.

Pechtold, de man zonder visie, zoals ook Samsom te vroeg piepte toen Cameron zijn toespraak hield. en Cameron een chanteur noemde.  Ook geen mening anders dan dat Europa onze redding is. De Rijnaken zouden anders omgekat moeien worden tot pont .
Prinsjesdag is straks ook folklore; die troon kunnen we op De Parade neerzetten. Met dank aan Brussel, want ik zie de koningin zich niet lenen voor een toneelstukje. Oh wacht...

Dat brengt mij weer bij het CVZ dat sterk adviseert om de eigen bijdrage voor verzorgden in de verzorgings- en bejaardencentra te verhogen naar gelang hun eigen kapitaal annex spaargeld. Opa mag nu in plaats van 70% van zijn AOW in te leveren er nu tot 1800 euris voor gaan betalen. Waarvoor? Voor 1x douchen in de week, 2 pyamadagen met oude luiers  of gemakshalve een catheter en zelf de koffie en thee betalen
Zoals Opa zei in Nieuwsuur: 'Het is wel duurder geworden, maar ook slechter."
Nee hoor, zegt Edith Schippers, ik weet nog van niets, dat zijn proefballonnetjes die het CVZ voor me oplaat; als er veel commotie komt laten we het weer vallen. Dat hebben we met de inkomensafhankelijke zorgpremie toch ook gedaan?

Mijn advies: schuif tijdig voor uw vertrek naar andere oorden uw geld naar uw kinderen, in de hoop dat ze u nog jaren lekker verzorgen en meenemen op vakantie.


En anders koopt u zich in in een particulier verpleeghuis of boekt u een paar wereldcruises. Voor 1.800 euro reist u een maand om de wereld, incl. 3 maaltijden à la carte, drank, vriendelijk personeel dat elke dag je bed opmaakt en schone handdoeken aanreikt, er is massage, een zwembad en een fitnesscenter, dokter, en elke maand weer nieuwe gezichten. All-inclusive..Kun je jaren volhouden.
En af en toe monsteren je kinderen aan met wat passagiergeld. Passagieren, u weet wel, aan wal gaan en de bloemetjes buiten zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten