zondag 20 mei 2012

Zondagsgeesten


Trichet
"Europese politici zouden de macht moeten krijgen om een Europese staat failliet te verklaren en vervolgens het economische beleid in dat land tijdelijk over te nemen."
Of Hans Hillen nu die 82 Leopard-II tanks nog maar even in de mottenballen wil houden, je weet maar nooit.


Hollande
Ziet de noodzaak om Eurobonds uit te gaan geven. Zo steunen de sterken de zwakken door een hogere rente te betalen voor hun leningen, eventueel rechtstreeks via de ECB.
"Voyez Maman, je vole vers le soleil. Pégas, viens ici, tu tomberas sans ailes."

Samson
"Het ESM is noodzakelijk, we moeten niet met de rug naar Europa willen staan." Je hoort de adem van Timmermans in zijn nek. Die zál een EU-topjob hebben, linksom of rechtsom.

Rutte
"..deelt de zorg dat het ESM een vrijbrief kan worden, maar de landen bepalen zelf hoe het ESM vorm krijgt."
Herkent zichzelf niet in de man die twee jaar geleden de PVV omarmde en de fouten van vorige kabinetten niet herstelde.

Osborne (UK)
"Zwakkere landen in de eurozone hebben meer steun nodig van de harde kern van de landen met de gemeenschappelijke munt om hun problemen te kunnen oplossen."
Zegt hij die zelf een zwak Brits pond bezit. Hij zegt niet wie tot de harde kern behoren, maar het gaat ons zeker geld kosten. Is bij de G8 geweest, dat lijdt geen twijfel.

Jolande Sap
"Ik sta vierkant achter Tofik."  "En Tof Thissen is een toffe kerel. Hij doet de 1e Kamer, Heleen de partij en ik houd de fractie in het gareel." En Tof doet alles uit een soort idealisme, net zoals ik.

U bent weer bijgepraat voor morgen bij de koffie. Rij voorzichtig, denk aan mij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten