woensdag 28 december 2011

Genaaid, maar niet gezoend


Zeg jan Cees,met Rutjes, heb jij al met de anderen overlegd? Ik wil namelijk in het vrijdagbabbelje even knopen doorhakken over die klagende burgers.
Ik ben dat gezeur en gezeik over onze incompetentie meer dan zat.
In mijn persmomentje zal ik ze ferm vertellen dat er geen afschaffing van de hypotheekrente komt. Dat is de aai.

En dan vertel ik dat het woonforfait 10% omhoog gaat, omdat de WOZ weliswaar wat lager zal uitvallen, maar dat de verwachting is dat de gemeenten de woonbelasting wel zullen verhogen ter compensatie van misgelopen gelden. Dat is het zweepje.

En die corporaties kunnen wat beleven; die moeten van mij driekwart van hun woningbezit verkopen aan zittende huurders. Tegen de vigerende WOZ-waarde minus een korting van zeg 10%. Scheelt toch al gauw de k.k.

Wat zeg je, kut kabinet? Nee joh, hahahah, gekke poot, kosten koper. Of eigenlijk kosten korporatie. Kunnen die van het geld eindelijk eens huurwoningen gaan bouwen.

Neenee, de huizenprijzen gaan natuurlijk zakken, maar daar staat tegenover dat die nieuwe eigenaren hun huis over 2 jaar toch weer verkopen, vanwege de kosten. En dan gaan ze weer huren in die nieuwe woningen.
Zo krijgt iedereen geld in zijn handen.
Geniaal van me, nu ik dat zo vertel, toch?
Ken je die van die man die een tientje schuld ging terugbetalen op een Grieks eiland? Jaja, iedereen was daardoor blij en de economie gered, want ze gaven dat tientje aan elkaar door.
Had jij kunnen bedenken.

Bel jij Donner nog even in verband met de borrel volgende week? Die krijgt het druk straks in zijn nieuwe job.

Update (13:05) Het kabinet denk ernstig na over versobering hypo-aftrekt. Je bedenkt het niet..

1 opmerking:

  1. Juist, geheel duidelijk en leuk je weer te lezen, feliz año nuevo para ti!

    BeantwoordenVerwijderen