vrijdag 24 februari 2012

Arnie

De overwintering van Arnie Oerlemans op Nova Zembla, de ontbering met de ijsbeer en de worsteling met een eskimovrouw, dat alles heeft de blik van de producer danig vertroebeld.

Gisteravond toonde hij in Nieuwsuur een typisch 'ach meid, je snapt het niet'-gezicht door scheefhangend en half afgewend gezicht, de hagelwitte pepermunttanden ontbloot en opeengeklemd, te betogen dat er niets werd opgenomen.

Dat wil zeggen, men keek mee, maar had de netheid om de patiënt naderhand te vragen of het verwijderen van een onomschreen object uit een getoond lichaamsdeel mocht worden uitgezonden. Er was dus wel opgenomen, maar dat toegeven wilde geen van de heren aan tafel.
Dit ondanks de eerdere uitspraak van de VU: "Er werd meegekeken via de regiekamer op het moment dat er niet werd opgenomen, en In sommige gevallen werd al gefilmd voor toestemming was gegeven. Van het schenden van het beroepsgeheim was volgens het hoofd van de spoedeisende hulp en de VUmc-voorzitter echter geen sprake."

Voorzitter RvB Mulder van het VUmc betoogde dat er zorgvuldig was gehandeld en dat het een waardevolle inblik gaf in het reilen en zeilen van de afdeling eerste hulp.
Follow the money, had presentatrice Marielle Tweebeeke kunnen zeggen, die wat mij betreft alles overtrof qua voorgangers en collega's. Arnie krijgt geld van RTL, verkoopt zijn serie verder wereldwijd zie de site en ook de VU heeft niet voor niets 'inzicht' gegeven.
Arnie is klaarblijkelijk gek op doktertje spelen, de film 'Er komt een vrouw bij de dokter' deed hij ook al na de docu ' Octomom' bij SBS over een moeder van een achtling. En 'Obese' niet te vergeten.


De voorzitter zei ook nog dat hij met anonieme klachten niets kon. Ook niet met anonieme patiënten, maar die hadden toestemming gegeven. Dat die klagers ook voor de rest van dit jaar graag prettig willen blijven worden behandeld in de VU drong niet tot hem door.
Het was Joseph Goebbels die als eerste anonimiteit (in de pers) verbood, want anders geen controle.

RTL-producer Galsjaard was niet aanwezig, die had het te druk met reacties te turvenn na de vervroegde 1e uitzending van de srie; voorzitter Mulder had hiervoor toestemming gegeven, waarschijnlijk vanwege het contract en het aangekondigde onderzoek door de Inspectie inzake schending van het beroepsgeheim

Gelukkig had de regie-assistente een witte jas aan met een Arnie-logo, dus de patiënten werden niet misleid. Je zal maar in nood binnnenkomen en je verhaal vertellen, terwijl 8 man in de regiekamer gnuivend je lichaam bekijkt.
'Leuke tietjes, lijkt mijn buurvrouw wel' "Doe mij straks even een thuiskopietje van die dikke van gistermorgen'.

Ook interessant wordt de discussie als er bij die 165 ja-zeggers iemand is die te horen kreeg dat hij ogenblikkelijk moet stoppen met roken en volgende week voor een intensieve check moet terugkomen.
Werkgever, verzekering en hypotheekbank zullen al de nodige risico's incalculeren. Want mensen zijn moeilijk tegen zichzelf te beschermen, daar heb je een integere arts voor nodig.
Niet Arnie. Van zo'n man zou je toch ook geen tweedehands auto kopen?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten