zaterdag 17 maart 2012

Fijnemans onderzoekt misbruik.


Fijnemans, oh nee, Deetman, die Jantje van Leiden tegenkwam die hem een warme deken gaf om de boel toe te dekken. Ik had het er eerder over, in mijn blog van 16 december 2011, bij het uitkomen van het rapport en voilá: "Onderzoektechnisch waren er te weinig aanknopingspunten om hier op in te gaan'.
Er is alleen onderzocht wat binnen de kring al bekend was.

in mijn optiek zie ik dat anders
hier staat het: nrc

"De krant onderzocht de melding van Rogge, die betrekking had op de castratie van misbruikslachtoffer Henk Heithuis. Heithuis deed in 1956 bij de politie aangifte over ontucht in een katholiek jongensinternaat in Harreveld in Gelderland.
Na zijn getuigenis werd hij door de politie afgeleverd in de ook door katholieke broeders geleide psychiatrische inrichting Huize Padua in het Brabantse Boekel en gecastreerd wegens zijn homoseksuele gedrag."

Dat rapport mag dus nog wel een keer tegen het licht worden gehouden; misschien heeft de commissie de aantekeningen nog, je weet het niet.

Die schijnheilige smoel. Kon een broertje zijn van die bisschop die het ook allemaal niet geweten heeft.2 opmerkingen:

  1. Maar man toch... en zeggen dat er van alle zaken die gebeuren maar een topje van de ijsberg naar boven komt. Hoe moet de werkelijkheid er dan niet uitzien... je mag er gewoon niet aan denken, of juist wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wel aan denken en over praten, de koek is op.

    BeantwoordenVerwijderen