vrijdag 2 maart 2012

Valencia

Over 2 weken is het weer feest in Valencia, dat wil zeggen dat de Fallas  hun hoogtepunt vinden tussen 14 en 17 maart, want het is al begonnen.
De eerste mascleta was gisteren, dat is dus vuurwerk dat in Nederland 50 vergunningen en waarschijnlijk geen toestemming zou krijgen.


In Spanje steekt men het hele jaar vuurwerk af, elke beetje heilige krijgt wel een mascletaatje van een kwartier of langer, afhankelijk van het budget.
Bij bruiloften gaat het ook wild toe, een half uur zééér  groot en hoog vuurwerk is geen uitzondering. De donderbussen kennen hun weerga niet hier.

Dit jaar ga ik  weer naar Valencia toe, vuurwerk kijken en de reuzegrote poppen en uitbeeldingen zien in de verschillende buurten.
Soms wat drinken en eten op een terrasje, want door de menigte is dat het beste moment om de mensen te bekijken. En waar mogelijk ga ik met de muziek mee.en mag ik niet vergeten om bij de Chinese supermarkt inkopen te doen. Dim sum en zo.

De stad en omgeving is al in de stemming, terwijl de taferelen worden opgebouwd. In de wijken zoals Ruzafa is dan alleen beperkt verkeer mogelijk, zeker zodra de kruisingen zijn bebouwd.

Deze meneer viert het op eigen wijze. Wellicht na een uitspatting inde fetisjclub.

Een caña (tapje bier van 33 cl) kost hier een euro, vooroorlogse prijzen zou je zeggen, totdat je beseft dat het netto uurloon  hier dan ook niet meer dan 4 euro bedraagt. Wie met meer dan 1,000 euro thuis komt is een spekkoper.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten