dinsdag 17 april 2012

Bromsnor

Agent Kneep, er is een melding binnengekomen van een juwelier die al 13 keer is overvallen. Wij denken er over om u met een collega daar undercover te laten surveilleren.
Nou nee, inspecteur, veel te ingewikkeld en gevaarlijk, zonder kogelwerend vest mag ik dat niet doen van de CAO. Regeltjes, niet mijn schuld.


Ga dan maar even iemand arresteren die een 2-jarig kind heeft geïnfecteerd met een SOA.
Nou nee, want de rechter gaat toch weer zeggen dat het niet aantoonbaar door de verdachte zal zijn veroorzaakt, nutteloos dus.
Maar hij kreeg wel 6 maanden cel voor seks met 2 meisjes van 12 en 13.

Nou daar zal die Keith B. van opkijken met die eis van 8 jaar.
Ja, maar dat was met onder zijn hoede gestelden.
En die met dat kleine meisje dan?
Dat ligt anders, dat was een kind van een vriendin.

Er ligt anders nog een melding over 2 personen op een scooter die zich verdacht gedragen bij een patazaak. De bestuurder heeft een blauw jack aan.
Nou nee, daar zit een bontkraag aan  vast. En in West gaat dat fout. Dan moet ik een steekvest aan - die zijn te zwaar om langer dan 1 uur aan te hebben.
Dat gaat problemen geven met de OR  en de ARBO.

Ga dan maar in burger over het Damrak zakkenrollers vangen, dat moet toch wel lukken?
Nou nee, dat is veel te eng, daar zitten ongewassen figuren bij. Dat is loopwerk, daar ben ik veel te zwaar voor, dat verhult geen uniform of spijkerbroek.

Vooruit, ga dan maar preventief deze potentiële lichtjesgooiers en schreeuwers opruimen oppakken, met z'n drieën, lukt dat denk je?
Ja appeltje, eitje, die gaan niet weten wat ze overkomt.

Bo is overigens van mening dat zijn overgrootooms het beter deden. Die hadden een snor en koperen knopen. Gezag en een sabel.

1 opmerking: