zaterdag 21 april 2012

Henk doet het weer, meester.

 "Vort ermee", zei mijn  moeder dan."  Maarten 't Hart - Verlovingstijd

Zo langzamerhand begint Henk Kamp op dat pestkereltje te lijken op school. Altijd bereid om het schoolbord schoon te vegen en nieuwe dingen op te schrijven als het vorige plannetje niet gelukt is.
Begerig om bij de grote jongens te willen horen die de bibliotheek mogen beheren en die het klassenboek bijhouden. Is er als eerste bij om snel de gemaakte repetities van je lessenaar te grissen en aan de meester te geven. .

Want wat lazen we vandaag in de courant? "De vakcentrales FNV, CNV en MHP zijn fel tegen de plannen van minister Kamp van Sociale Zaken om mensen met flexibele contracten en werklozen voortaan minder lang een Ziektewetuitkering te geven. Met dat voorstel wil minister Kamp zieke werknemers snel weer aan het werk krijgen."

Slimme Henkie heeft een nieuw plan. Naast het korten en dwingen van bijstandsgerechtigden ziet hij nu brood in het snel genezen van zieke werknemers. Niet door arbeidsvoorwaarden en CAO's te verbeteren, maar door ongegeneerd de uitkering tijdens ziekte te bekorten.

Wie in vaste dienst is heeft niets te vrezen, want de werkgever betaalt gedurende minimaal een jaar, maar ieder ander valt in de handen van onze socio-rechercheur. Die krijgt zo de kans om weer ordinair te bezuinigen.

Bo blijft van mening dat zowel Bruin 1 en als Rutte 1 foutieve termen zijn. Dat 1 impliceert dat er een 2e zou komen, maar dat moeten we niet willen, om een bekende kreet te gebruiken. Gewoon inpakken en wegwezen, zo snel mogelijk. Werk zoeken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten