maandag 11 juni 2012

Dienstbericht

Dat is weer wat, ik kan niet antwoorden op de reacties onder mijn blog.

Een reactie als anoniem invullen lukt ook niet, dus er zal wel ergens een knopje verkeerd staan, maar soms krijg ik de neiging om naar naar Wordpress over te stappen.
Alleen vind ik Wp ook niet je dát en heb ik al een eigen website en ook nog een map op Posterous.

En dan blijkt dat ik ook bij een ander niet kan reageren. Ook niet bij Anna die zo van bloemkool houdt en onaangekondigd even spoorloos was. Blog gewijzigd en zo, en dan al bijna foetsj.
Ik kom er wel uit, daar niet van, maar waarom loopt alles nu eens niet gewoon zoals het was.

Zelfs Firefox laat me in de steek, deels geen afbeeldingen tonen, sites alleen in html-opmaak en gmail onbereikbaar. Daarom toch maar Chrome ingeschakeld, die geeft geen krimp.

Nu begint mijn TV-scherm weer gek te doen, regelmatig een rode waas over het beeld. Als dat na 10 minuten ophoudt lijkt het net of alles kleurrijker en scherper is geworden.
Dat mag toch niet gebeuren na zes jaar? Met de Kerst duurde het 1 maand en toen was het weer over, dus we houden hoop.

De Carrefour duwde vorige week een mooie folder in de brievenbus, vergeven van tabletjes, koffiezetapparaten en LED-schermen van 46". Weggeefprijzen meneer, net iets minder dan een maanduitkering minimumloon.

Ik doe het nog niet, want er zit maar 1 scartaansluting op en die is nodig voor mijn al oudere satellietontvanger. én er staat ook nog een DVD-speler en die heeft ook alleen maar een scartaansluting.

En ik ben niet van plan om voor het draaien van een DVD of CD de stekkers te gaan wisselen. Het alternatief is dan om een nieuwe ontvanger te kopen die ook een HDMI-aansluiting heeft, want daar heeft dat LED-scherm er twee van. Of een DVD-speler met HDMI.
Maar de website van Samsung zegt dat ik voor optimaal genot van HighDef -beeld toch echt een ontvanger met HD-functie moet hebben.  Paarse broeken gedachte, want duur.
En dat terwijl het oude scherm drie scartaanslutingen heeft. En RGB, En HDMI. En nog drie ongebruikte aanslutingen. En een rode waas. Bent u er nog?
Vroeger hoefde je maar aan je antenne te draaien om het REM-eiland te ontvangen.

Als ik de prijzen vergelijk met Nederland, klopt de constatering wel. Electronica in Spanje is duurder dan in Nederland.
De lonen liggen stukken lager, het gaat slecht, maar bij de Carrefour zie je de mensen met volle karren naar buiten gaan. De happy few zullen we maar zeggen. Er zijn minder kassa's open.

Het eten is hier goedkoper, zeker buiten de deur (dagmenu 9,95), en het vlees en de groente smaakt hier beter. Een twee-liter fles 7up kost € 1 in de supermarkt, de bus naar Beni € 1,30 voor 15 kilometer en een caña (tapbiertje) doet tussen 1 en 1,30 euri. Dat dan weer wel.

Vanavond weer KRO-detectives.


2 opmerkingen:

  1. O lekker zeg nu weet iedereen dat ik van bloemkool hou :-p
    Ah, de techniek staat nergens voor hé... als het je kan troosten wij zijn ook overgestapt op chrome en dat werkt gewoon naadloos. Cool blogstukje ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een eigen domein en dan WP, daar kun je dan je tweede weblog ook bij hebben als subdomein.

    Het REM-eiland ontvingen we met gesplitst elektriciteitsdraad, vastgepind op een stok met een dwarslat erop. Je moest wel draaien of de antenne soms een meter verder plaatsen voor een beter beeld. Mr Ed bleef toch vaak wat sneeuwerig.

    BeantwoordenVerwijderen