zaterdag 9 juni 2012

Een rijk, een leider

Ik had een blogje klaar, maar dat is weggewaaid of zo, nergens te vinden. Het had te maken met Rutte die vanwege verplichtingen niet aanr de openiswedstrijd van Nederland gaat van het EK voetbal. Had niets met politiek te maken,dat niet gaan.

Maar we ogen wel begrijpen dat bij een eventuele overwinning van Nederland tegen het einde, een bezoek zeker mogelijk zou kunnen zijn. We moeten de poltiek niet laten prevaleren boven de economie. Het gaat tenslotte al beter met Julia.
Iets met dominee en koopman, een echte VOC'er dus.Gelukkig gaat minister Schippers van Sportzaken wel naar de eerste wedstrijd. Die kon niet onder haar belofte uit het elftal in de kleedkamer te bezoeken. Groepsjacuzzi en zo, ik zie het voor me, feesttiepje.
Bij het behalen van het kampioenschap schijnt Rutte ook in de jacuzzi te mogen. Edith test vast de temperatuur van het water.

En dan was er nog Eurocommissaris Michel Barnier (Interne Markt) die pleit voor één leider van Europa: 
"Ik hoop dat mensen onthouden dat geen enkel Europees land afzonderlijk kans heeft om goed te presteren op wereldniveau."
"Ik wil ons niet in een situatie brengen waar landen als Nederland of Frankrijk toeschouwers zijn, waar de toekomst van onze kinderen wordt bepaald op Wall Street of Peking."

Als u die uitspraak in het Duits voordraagt, nauwelijks aangepast, zullen de toehoorders waarschijnlijk een meldpunt bellen. Zeker als u er een beetje bij roept en uw ene arm langs uw lichaam heen en weer laat bewegen.

Over Duits gesproken: bondskanselier Angela Merkel ziet graag dat de Europese landen meer macht overdragen aan Europa. "We moeten stap voor stap voor stap verantwoordelijkheden overdragen aan Europa"
Onze MinPres lacht hierom, hij geeft de voorkeur aan de bespreking van de Nederlandse problemen. Zei hij geruststellend tijdens zijn wekelijks gesprek op TV.

Citaat voor u, van Fang Lizhi, opstandige professor uit Nanjing in de jaren '80 :
'Democratie wordt niet verleend door de top, maar verworven door individuen,’


Geen opmerkingen:

Een reactie posten