zaterdag 2 juni 2012

Juffertje rechtop.

Deze week was de VVD al not amused omdat D'66 terugkwam op gedane besluiten in het Kunduzakkoord. U las het hier letterlijk, van der Ham werd glibberig genoemd. Terecht.

Maar wat leest ons lodderoog deze morgen (het werd al voorspeld aan de tap): de voorgenomen verzwaring van de reiskostenvergoeding gaat wellicht niet door. Buiten D''66 nemen de andere vier Kunduzgangsters afstand van de beslissing.

Er wordt nu gedaan alsof het een voornemen was tot bezuiniging, niks aan de hand, alles is bespreekbaar.
Nee toch, dat hele Kunduzding is de basis voor de begroting die voor deze zomer klaar moet zijn. Troonrede en zo. Die wordt nog een haastklus.

Het blijkt dat de voorwaarden van het akkoord en de nu op te stellen verkiezingsprogramma's niet helemaal te combineren vallen. Dat is lastig uitleggen als het pluche dreigt te verdwijnen.

D'66 weet het nog niet, want de leider zit in de VS bij de Bilderbergconferentie. Met Rutte en Neelie, een geruststellende gedachte.

Het wordt nu dus afwachten welk punt uit het akkoord  nog meer gaat sneuvelen én welke bezuinigingen er voor in de plaats komen. U dacht toch niet dat u er zo gemakkelijk vanaf komt?

Mocht u richting Volendam gaan, vergeet de paling niet. Een pondje, gerookt. Of verse aal om te stoven, rechtop. Naast Spaander. Geniet er van zo lang het nog kan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten