zondag 30 september 2012

Winst

Er lag nog een nagekomen nieuwsberichtje uit juni in de bureaulade. Over de zorgverzekeraars die 2 miljard winst maakten. Vanwege de heisa over uitgelekte berichten uit het Catshuis bleef dat maar liggen, er was al mineur genoeg, maar het kwam boven toen ik een nieuw bericht las over Mediq, eigaanr van mijn medicijnen en gezondheid (via hun apotheek).
Daar gaat mijn volgende blogje over, hoop ik, want het concept ligt er al heel lang en wordt steeds ingehaald door de realiteit. Zoals het persbericht van Mediq dat men nauwelijks iets verdient aan de apotheekfunctie.

Quote:
De Kunduz-coalitie heeft haar zin gekregen aangaande de verhoging van het eigen risico in de zorg. Deze gaat in 2013 omhoog van 220 naar 350 euro.
"Waarom niet de winsten afromen van de zorgverzekeraars. Deze hebben de afgelopen 3 jaar 2 miljard winst gemaakt", zegt Jan Berghuis, landelijk bestuurder Metaal.
Met ingang van 2013 gaat het eigen risico in de zorg omhoog van 220 naar 350 euro.

"FNV Metaal heeft laten uitzoeken hoeveel winst de belangrijkste zorgverzekeraars in de afgelopen 3 jaar hebben gemaakt. In 2009 was dat 1 miljard. In 2010 was dat 420 miljoen en in 2011 hebben ze nog 530 miljoen winst gemaakt. Dit zijn premies die voornamelijk door werknemers zijn betaald. Die winsten durft de Kunduz-coalitie niet af te romen. Maar ze durven wel een aanslag op de koopkracht te plegen van de mensen", zegt Berghuis.

via Vanmol

1 opmerking: