zondag 11 november 2012

Ook de motoren doen het allebei niet meer

Net is vandaag de elfde van de elfde, dus er zullen wel veel mensen in de kroeg zitten om de prins te verwelkomen. Deden ze vroeger hier ook in Benidorm, maar met het uitsterven van de overwintergasten op leeftijd is ook de carnavalsvereniging overgedaan aan paar liefhebbende Belgen, die er nu een privéfeestje van hebben gemaakt. Mét jasjes en versierselen van de raad van elf.
Mijn witte jasje hangt hier in de kast en de medailles hangen aan de hometrainer.Ik kom van boven de rivieren. Persoonlijk heb ik het niet echt op carnaval, maar ik geeft toe dat ik heb meegedaan in de raad van elf.

Eigenlijk was de ouwewijvendag de leukste, in optocht door de stad, voorop een kinderwagen geduwd door een clown,en in de kinderwagen een bandrecorder met muziek. Kroegentocht voor verklede vrouwen. Toevallig vinden Spanjaarden dat ook leuk. Want feest. Is cultuur, als er maar muziek bij is.

IIn Benidorm gingen we een paar jaar geleden nog wel uit in de Zanzibar,  een hehobi bar met DJ's en optredende (travo-)missen. Is inmiddels gesloten vanwege de malaise. Tijdens de carnavalsperiode werd er volop gefeest en het toppunt was de act waarbij een grote klep achter de bar naar beneden kwam, welke als bühne dienst deed.
De act was die van 'Corrie van Gorp' met Hallo, hallo. voor mensen met vliegangst onderweg naar de Costa. Hoi Nelis.
Onvndbaar op YT, maar als genoegdoening dan de Sjonnies, die het ook leuk verwoorden. Zing vrolijk mee, ik ben een beetje melig.

Update: Filmpje was foets, vervangen door Jantje Smit. Wonderbaarlijke geste van youtube. Komt goed. Hier dues, opnieuw.

1 opmerking: