vrijdag 21 december 2012

Terug in je hoekje

Uit de courant: Directeur Jan Hoek heeft aangegeven met betrekking tot zijn rechten, lang geleden vastgelegd, dat of en hoe die rechten zullen worden aangesproken onderwerp is van toekomstige gesprekken. De Raad van Toezicht neemt, net als de Ondernemingsraad, afstand van onjuiste publicaties.
Dixit Ben Both, voorzitter RvT Wereldomroep. RNW licht het toe.

Als 'boekhouder' bij zijn promotie in 2005 had de heer Hoek gelegenheid om zijn eieren in de juiste nestjes te leggen, zeker na zijn bevordering tot algemeen directeur. Koud kunstje om de juiste condities te bedingen, gezien een verwachte rappotage over het nut van BVN.

Als enig bestuurder stond hij deze week 200.000 euro's af van zijn vastgelegde één miljoen oprotpremie. Want hij vindt dat hij gedwongen vertrekt. Hij kan het wel lijden gezien zijn andere functies:

bestuurslid PNO Media.
bestuurslid PNO Ziektekosten
bestuurslid Werkgeversvereniging voor de Media
Voorzitter International Broadcasting Group van de European Broadcasting Union
voorzitter BVN (onduidelijk is of hij dat blijft)
vice-voorzitter Euranet
lid executive committee Association for International Broadcasting (AIB)
lid raad van toezicht Free Voice

Voorzitter van BVN, de satellietzender waar je naar kijkt omdat je België niet kunt ontvangen met je Canal+ kaart. Een soort uitzending gemist en simultaan uitzender van programma's uit het samenwerkingsverband tussen de Nederlandse Publieke Omroep, de Vlaamse VRT en Radio Nederland Wereldomroep. Kan zo bij de NTR worden ondergebracht.

Menige campinggast en expat is dankbaar voor het geboden genot, maar aangezien je via diezelfde schotel alle Nederlandse uitzendingen kunt ontvangen is bij nader inzien die BVN gewoon overbodig. Scheelt een Raad van Toezicht met nevenfunctionarissen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten