woensdag 27 maart 2013

Slagroomtaart

Al eerder schreef ik iets over opleiding met behoud van uitkering en baangarantie, en het feit dat als je die opleiding niet afmaakt of niet slaagt, je de cursuskosten moet terugbetalen.
Zo'n cursusuur kost dus, let op driehonderd euro. Een cursus van max. 10 uur plus examen.
En dan komt de sociale dienst met het lumineuze aanbod van een baan in je eigen vak, met baangarantie en behoud van uitkering, aangevuld tot minimumloon. Voor twee maanden. Via een uitzendbureau. Met uitzicht op een halfjaar contract.
Ja jammer van die andere cursus, u treft maar een regeling, want kleine lettertjes en zo. Niet onze zaak.

Als de betrokkene direct bij de opdrachtgever in dienst zou treden, zou hij volgens de CAO worden betaald en rond de 1300 euro vangen, en pensioen gaan opbouwen.
Nee, zegt de sociale dienst, dat uitzendbureau fungeert net als die asbestopleiders als proeftijd en intermediair. Stel je voor dat je meteen aan ons vangnet en inkomen ontsnapt.
Er wordt dus onnodig geld gespendeerd aan het uitzendbureau, dat inleent voor 32 uur en met dikke winst voor 40 uur uitleent tegen vol tarief.

De cliënt (kutwoord) blijft door de constructie gedwongen in dienst bij het uitzendbureau als flexwerker en we weten wat dat betekent. De inlener zal kosten moeten maken om de uitzendkracht over te nemen. Gebeurt meestal niet.

Hoi Jet

Iemand binnen deze constructie krijgt dus elke week een slagroomtaart op zijn bureau. Met de cliënt als kers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten