zondag 27 maart 2011

Crab & corn soep

De Chinese mais en krab soep wordt gekenmerkt door de sliertjes ei die er doorheen drijven. Het was mijn favoriete lunchgerecht in het restarant van de Shanghai Mansions.

Zoals hierna beschreven gaat dat door 2 lichtgeklutste eieren door de soep te mengen. De methode zoals een vriend dit deed is ook mooi: scheidt dooier en eiwit van elkaar en klop het licht op. Laat het dan geleidelijk in de soep lopen, zodat er zowel witte als gele sliertjes in de soep drijven.


Ingrediënten:
1250 cc water | 300 g krabvlees | blokje kippenbouillon |
een blikje maiskorrels van ca. 400 g | 1 eetlepel maiszetmeel|1 eetlepel bloem |
eetlepel sesamolie | 2 eieren | flink snuif witte peper | flinke snuif zout

Breng het water aan de kook met 1 of 2 blokjes kippenbouillon, en draai het vuur daarna laag.
Voeg het krabvlees en de mais toe en laat het geheel ca. 8 minuten doorsudderen. Niet koken.

In de tussentijd een papje maken van het zetmeel en de bloem, en dit aan de bouillon toevoegen; 2 tot 3 minuten laten indikken.
De twee eieren licht opkloppen. Vuur laag of uit en het ei goed door de soep roeren. Het uitgieten dient beheerst te gebeuren om een mooi straaltje te krijgen.
Naar smaak de sesamolie, peper en zout toevoegen en een minuutje blijven verhitten tot het ei is opgenomen.

Natuurlijk zijn er nog meer methoden, en natuurlijk kan het beter. Het is maar om u op een idee te brengen. U kunt in plaats van sesamolie ook donkere sojasaus nemen.

Geen papje maken is ook een mogelijkheid (vetmakertje).
Een echte roux maken met behulp van boter, bloem en de bouillon is lekkerder, maar maakt het geheel ook bewerkelijker.

U ziet maar. eet smakelijk.

1 opmerking: