maandag 26 maart 2012

Ochtendpost

Het was net een leuke week geweest, kwamen ter afsluiting Kamp, 'tandjes' Remkes  en baas Wientjes weer in de publiciteit. Gekkies!

Kamp's obsessie met WW, WSW en bijstandsfraude laat zich verklaren uit zijn opleiding tot FIOD-rechercheur. 9 jaar achter de centjes en fraude aan. Toen de 2e Kamer in, en minister van Defensie bij de Balk. Uruzgan weet u nog?

Henk is goed in opsporen en verdelgen; inkomens opsporen en die zonder kamertoestemming doorgeven aan de wooncorporaties.
Gelukkig worden die laatste wakker en beginnen te sputteren qua sociaal beleid. Daar moet je bij Henk niet mee aankomen, beleid is beleid en regels zijn regels.
Het woord sociaal is een vloek in de Ruttekerk.

Nu blijkt dat Uruzgan wel degelijk een vechtmissie zou worden, maar als je in woorden meer aandacht op heropbouw legt, lieg je niet. Een kwestie van niet benoemen.

Daarop rommelde de CvdK Remkes langs met de gedachte dat het kabinet Rutte zich kan vernieuwen door een andere coalitie te vormen zónder tussentijdse verkiezingen. Langdurig Balkenende-adept in 3 kabinetten en we weten wat dat heeft opgeleverd.  Uw nee is ons ja. Via Maastricht naar Lissabon.

Remkes heeft klaarblijkelijk goede contacten met Wientjes, die heeft ook van die afwijkende gedachten. Iets met WW terug naar 12 maandem en nog meer versoepeling van het ontslagrecht. Maakte al furore met de verhoging van de pensioenleeftijd en de semi-démise van Agnes Jongerius.
De gemankeerde premier, groot geworden met toiletpotten. Hij is de enige van het stel die weet hoe je geld moet verdienen en wat klanten zijn.

Die drie moet je absoluut niet bij elkaar zetten bij het beraad in het Catshuis. Of in een nieuwe regering of zoals ze zelf voorstaan een zakenkabinet, je moet er niet aan denken.

Wist u dat die minimaal 8 miljard die we aan het Griekse steunfonds hebben geleend niet in de bezuinigingsbegroting staan? Want die krijgen we nog steeds terug, zegt Jan Cees.
Over de afgegeven garanties van 20 miljard en de verplichting aan het ESF hebben we het dan nog niet gehad. Dat schijnt risico van het vak te zijn, zei een economisch hoogleraar van de week.

De komende dagen ga ik me wijden aan prettiger onderwerpen, nadat ik mijn cabriootje onder dak heb gebracht bij de taller mecanico.

In Spanje kent men geen rozebotteljam. Wel jam van rozenblaadjes. Is niet hetzelfde. Je slaapt wel lekkerder op een bed van blaadjes dan van knoppen. De bomen staan al in de bloesem hier. Ik wens u een bloeiende week toe.

1 opmerking:

  1. Van de Nederlandse politiek ben ik niet zo op de hoogte, we hebben hier onze handen vol met die van ons... evengoed wens ik u een b(l)oeiende week toe :-)

    BeantwoordenVerwijderen