zaterdag 10 maart 2012

Wat een week

Er was de afgelopen week behalve schade aan mijn autootje en gezeur van die laaielichters van Vodafone.es van alles aan de hand in de wereld.


Wij hoorden dat je met een IQ van meer dan 60 niet meer in aanmerking zou moeten komen voor AWBZ-verzorging, en dat je bij een inkomen boven € 43.000 het maar uitzoekt, c.q. dat je dan meer huur moet gaan betalen. Wordt interessant als je je baan kwijtraakt. Zeker als de huur dan niet verlaagd wordt.

De inkomensgegevens (alleen van huurders?) liggen al bij de woningcorporaties, zonder wetgeving. een ander kabinet zou er op gevallen zijn, maar dit kabinet heeft een gecoiffeerd blindegeleidehondje.

Voor de onkundigen: een WW-uitkering is de eerste 2 maanden 75% en daarna 70% van het laatst verdiende loon, waarbij een maximum dagloon geldt van € 192,55 bruto per dag. Dat is uiteindelijk maximaal € 2.469 per 4 weken. Bruto. Maximaal. En er is een maximumduur.

Boven een nog nader te bepalen hogere leeftijd (hoi Edith) worden kwalen en gebreken niet meer vergoed; vergeet die kunstheup maar, oma gaat toch gauw dood en zo'n operatie geeft maar nodeloos lijden. En bij nodeloos lijden mogen we ingrijpen. Oh nee, nog niet.

In Utrecht mag u binnenkort een goedkope lening bij de gemeente afsluiten om verplicht uw eigen huis te isoleren met dure materialen. Men neemt straks de gelegenheid te baat om de bedden te tellen om vast te stellen of u wellicht onderhuurders heeft. Dit om te voorkomen dat u oneigenlijk gebruik maakt van de lening en zichzelf nodeloos verrijkt.

Een Indianentooi gedragen door een non-native American is discriminatie, Zwarte Piet uitbeelden ook, en als u boven de 55 jaar bent en geen werk kan vinden, is dat omdat u geen motivatie heeft. Zegt het UWV, althans de woordvoerder, want de echte verantwoordelijken hoor je niet.

De Damschreeuwer heeft 16 maanden te pakken, de waxinelichtjeshoudergooier (past niet op het Feudbord) zit nog steeds in observatie. Doorijden na doodrijden levert minder op.

Diederik Samsom heeft een ferme uitspraak gedaan over zijn partijgenoot Aleid Wolfsen, iets met falen en gelukkiger met een andere burgemeester (ha die Lutz), en Diederik heeft prompt zijn excuus gemaakt.
Hij is in de waardering van zijn kiezers gedaald; het blijft in het midden of dat is om zijn uitspraken of om zijn excuus. 

De coalitieleiders zitten in mediastilte in het Catshuis, ter voorbereidng van de eenakter "Hoe maken wij het ons volk Diets".

O, en Griekenland is voorlopig gered. Of u zich wilt aanmelden voor verhuizing daarheen, uw geld is er al.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten