vrijdag 27 april 2012

Nu even niet (nagekomen bestelling)

"Ja hallo, met Mark uit Holland. Mijn kabinet is omgevallen en nu liggen de papieren een beetje over de vloer. Wij doen het even anders."
Dat had hij ook kunnen doen, mét de mededeling dat het allemaal wat langer ging duren. En dat hij die boete met belangstelling tegemoet zag, dan zou hij dat wel met de volksvertegenwoordiging bespreken. Of ze het konden missen.
Tenslotte zijn kabinet en zijn kamer.

Ik moet nog zien of er een miljard boete was uitgedeeld. Pure bluf en daar heb je dus een bluffer voor nodig om dat af te wenden.
Onderwijl heeft een ad hoc coalitie de plannen voor 2013 vastgelegd. Die vallen dus niet terug te draaien, want dan gaat de Commissie weer dreigen. Benieuwd naar de verkiezingsslogans. Een combinatie PvdA/SP/PVV is niet ondenkbaar, met dank aan bedrogen kiezers.

De toespraak die Jan Cees gisteravond gaf in de Kamer had een vals ondertoontje. Die toon en galm deed me denken aan een overwinningsspeech, die in deemoed wordt uitgesproken. Zalvend en pluimen instekend, en intussen te denken geven over de behaalde resultaten.

Er bleef een vreemde smaak achter, niet verhuld door de quasi-euforie die er heerste bij de Kunduzgang..
Pechtold en Sap worden de nieuwe mikpunten. Slob knikt en zoekt hulp bij van der Staaij. Verhagen vliegt met Wilders een stukje mee naar New York en Bleker heeft het boek over 1,5 jaar falen in een stoffig hoekje gelegd. 
Het grote opschudden is begonnen.

En niemand die het nog heeft over de 9 euro receptkosten. Die komen straks gewoon uit de hoge hoed. Uit die 875 miljoen die nog bezuinigd/weggehaald moeten worden in het ongespecificeerde lijstje van JC.

1 opmerking:

  1. Goh... politiek en besparingen, en net op die dingen waar ze eigenlijk niet op horen te besparen... waarom klinkt me dit toch zo bekend in de oren... acht ja, het is hier in ons Belgenland niet veel beter... magere troost maar 't is niet anders. Nog een fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen