vrijdag 29 juni 2012

Smaakvol

Sinds Chocomel niet meer door Nutricia wordt gemaakt, maar door de oude concurrent Friesche Vlag, is het niet meer zoals vroeger.

De smaak is anders. UHT staat erop het pak en dat verklaart een hoop, want UHT (=ultra high temperature) is maar een ietsje minder erg als die vieze dubbelgestoomde melk van ze, vroeger, en nu is het pak veranderd voor meer schenkgenot.

Als je de enige in huis bent die het drinkt, is het duidelijk dat je bij het voorbijgaan de ijskastdeur opentrekt en een paar slokken uit het pak neemt. Een boostertje zogezegd van het smaakgenot.
Vroeger riep ik nog wel eens tegen mijn zoons: 'niet uit de fles drinken', maar dat hoeft niet meer.


Er is een stuk minder gebruiksgenot, want een paarse broek heeft bedacht dat dat schuine randje je neus in de weg zit. Dat is veel hygiënischer, want op die manier is het drinken uit het pak moeilijker gemaakt, want milieu en zo en nieuwe verpakkingsmachine en efficiënte emballage en opslag in de supermarkt.

En laat nu de Belgische slager hier Cécémel; hebben, in de originele flessen van Nutricia. Binnenkort ga ik het proberen, misschien hebben de Belgen wel het originele recept in handen gekregen.

Want laten we wel wezen, Chocomel uit de fles is toch het lekkerste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten