maandag 11 juni 2012

Winst

Ouderenzorg boekt miljoenenwinst, zegt het Dagblad van het Noorden vandaag.

De thuiszorg en ouderenzorg hebben vorig jaar recordwinsten geboekt en draaien ook dit jaar uitstekend, financieel gezien.
De ziekenhuizen, gehandicaptenzorg en ggz hebben hun kassen ook goed kunnen spekken maar de thuis- en ouderenzorg spannen de kroon. En dat terwijl de 'PVV-gelden' voor meer handen aan het bed nog niet eens zijn verstrekt. DvhN

Twee dingen: wat gaat er met de winst gebeuren? Komt er nu een lagere vergoeding van de zorgverzekering of wordt er gereserveerd voor extra personeel? Of gaan we patiënten wat langer wassen?

Meer handen aan het bed kunnen we wel vergeten, die zijn door de Kunduzgang al teruggebracht naar de helft, en na dit persbericht zal de reservering waarschijnlijk aan andere doelen worden besteed, zoals daar zijn straaljagers en kunstsubsidie.

1 opmerking:

  1. Mja, de winst zal vast en zeker niet terugvloeien naar daar waar het eigenlijk zijn moet - in het besteden aan de verdere uitbouw van de ouderenzorg om zo de komende vergrijzingsgolf te kunnen opvangen... wedden :-(

    BeantwoordenVerwijderen