zaterdag 28 juli 2012

Graaien en wegwezen


Uit de pers c.q. vakblad De Boerderij vernemen wij dat de non-valeurs hun toekomst zeker stellen als ze weten dat het water wat hoger gaat staan. Je vraagt je af wat de Raden van Bestuur, Commissarissen en Toezicht doen in zo'n club. Presentaties doen bij de Lions, dat staat vast. Grote jongen spelen in de provincie, notabelen onder elkaar.
En niemand in zo'n bedrijf dat eens de klok luidt bij een dagblad. Welnee joh, we wachten gewoon tot het te laat is.

27-2-2012
Directeur Richard Heerink is vertrokken bij uitzendorganisatie AB Oost. Martin Engbers start per 1 maart als interim-directeur.
De 57-jarige Heerink was 17 jaar algemeen directeur van de uitzendorganisatie. Hij zou het nu verstandig vinden plaats te maken voor een nieuwe leiding van de organisatie, zo is te lezen in een verklaring van de Raad van Commissarissen, zo meldt de Stentor. Het vertrek zou mede zijn ingegeven door 'de uitdagingen waarvoor AB Oost zich de komende jaren gesteld ziet'.

23-7-2012 - AB Oost gaat reorganiseren. Er is een collectief ontslag van 300 werknemers aangevraagd door het uitzendbureau voor de agrarische sector. De vakbonden schrijven in een brief aan hun leden dat ze 'enorm geschrokken' zijn van deze reorganisatie.

28-7-2012
ALMEN - Personeelsorganisatie AB Oost uit Almen heeft ruim 1.000.000 euro aan extra bestuurskosten uitgegeven voor vertrekkend directeur Richard Heerink. Dat staat in een artikel van agrarische vakblad De Boerderij.
Het nieuws zorgt voor ophef omdat voor ongeveer 300 van de 720 vaste werknemers van de afdeling agrarische bedrijfsverzorging ontslag is aangevraagd. Dat zijn mensen die bijvoorbeeld een boerenbedrijf tijdelijk overnemen bij ziekte.
FNV Bondgenoten zegt in een reactie dat er een onderzoek moet komen naar de financiële huishouding van het bedrijf. Lees ook de BoerderijDe provincie, hebben ze daar nog mestkarren of zijn die ook al weggesaneerd?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten