donderdag 5 juli 2012

Huik

Kent u die uitdrukking, luisteraar, de huik naar de wind zetten? Vast wel.

Vanmorgen op het Binnenhof.
'Een vraag, min.pres, ik begrijp dat u voor het heffen van de forensentax blijft?'
"Mijn antwoord is duidelijk: u zult zien dat wij net zoals de anderen van Kunduz dat niet in ons programma hebben staan."

- "Wij zijn voor, maar dat is na de vakantie iedereen in september weer vergeten.
Dat is om te voorkomen dat we anders op onze beloften zullen worden aangesproken.
Maar we hebben gisteren eenduidig besloten die tax wel in te voeren totdat het nieuwe kabinet is geformeerd. Dat zal wel even duren, dus ons besluit ligt vast voor de begroting van 2013.

- Na de formatie gaan wij afhankelijk van onze positie wel dan niet morrelen aan dit besluit,  zodat menigeen zal zeggen dat wij het toch maar goed doen voor de forensende werknemer dan wel het begrotingstekort. Dat ligt in ieder geval voor 2013 onder de 3%. Van Rompuy heeft me al gecomplimenteerd.

Weer een opstekertje voor ons, de mensen zullen zeggen:
 "Kijk, daar fietst Rutte, de man aan wie we zoveel te danken hebben.
En naast hem fietst Henk Kamp, die zo mooi de rekenrente voor de pensioenen heeft versoepeld. De pensioenfondsen hoeven zo minder geld in kas te hebben en toch hebben ze de vereiste dekkingsgraad. Dus onze pensioenen zijn gegarandeerd tot in de verre toekomst. Kwestie van eenen en nullen."

'En wat, min.pres., als uw minderheidskabinet vandaag voet bij stuk houdt bij het aanschaffen van de JSF? Riskeert u geen motie van wantrouwen tegen het kabinet

- "Hahaha, u hoorde wat Hillen zei, die man daar op die groene driewieler: dat kan niet want wij kunnen als demissionair kabinet niet zomaar uit het project stappen. Dat moet na de formatie door een nieuw kabinet worden beslist."

'En het ESM dan, want dat is wel door u ondertekend?'

- "Dat is heel wat anders, dat was landsbelang, dat kunnen alleen knappe koppen over beslissen. Dan begrijpt u ook waarom we de dekkingsgraad van de pensioenen hebben verbeterd. Straks hebben we geld nodig voor de gegeven garanties, begrijpt u?"

Voor mijn kleindochters, om voor te lezen wanneer opa uit nooddruft eens in de week tulpenbollen bij ze komt eten. 

Nooddruft
1) Armoede 2) Behoeftigheid 3) Ellende 4) Gebrek 5) Nood 6) Nodige voedsel 7) Ontbering 
Vb: Waar menig mens eet brood der smarte,


Geen opmerkingen:

Een reactie posten