maandag 6 augustus 2012

Stuwmeren

Persbericht van vandaag:
'Vakantiedagen van werknemers zijn vaak toch vijf jaar geldig in plaats van anderhalf jaar, zoals het kabinet wil. Dat blijkt uit een rondgang van De Telegraaf onder werkgevers.
Door een wetswijziging vervallen vakantiedagen sinds januari na een half jaar na het jaar van opbouw. Het kabinet wil zo zogenoemde vakantiestuwmeren tegengaan.'

Nou heb ik dat niet eerder meegepakt, maar stuwmeren van vakantie?
Als je vroeger meer dan twee weken aaneengesloten vakantie wilde opnemen begon je chef (dat is een geaccepteerd woord voor leidinggevende) te sputteren en wilde dan weten waar je dan wel helemaal naar toe wilde in plaats van naar Bakkum of Vierhouten. Naar Skopje, met de auto.
En of je wel rekening hield met de collega's met kinderen; mijn vakantie begon in de laatste week van mei, met Pinksteren. Dat is zo gebleven totdat mijn kinderen naar de lagere school gingen.

toestel met doorverbindmogelijkeid  
Dat was de tijd dat er aan de wand op het kantoor van PZ een planbord hing met namen, gekleurde pennetjes en gekleurde signaalkaartjes bij de afdelingen. Als er 2 man van shipping weg waren was het op de facturatie al paniek vanwege verwachte stuwmeren van af te handelen orders. Ik bedoel maar.

Als er ergens vakantie wordt gehouden is het wel in het parlement en het kabinet; 85 dagen. Reces heet dat; als ze al vakantiedagen overhouden dan is het omdat men soms teruggeroepen wordt voor een spoeddebatje.

Zij hebben welbeschouwd 17 verplichte vakantieweken die je niet mee kan nemen en daar zal de pijn zitten,
Dat Koos de bankwerker en Freek de verpleger zomaar dagen noodgewongen moeten sparen vanwege de onderbezetting en werkdruk en dan godbetert een maand extra hebben om naar Bali te gaan. Dat willen we niet willen dus gauw streep er door.

Gelukkig zijn er wijzere mensen búiten het parlement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten