donderdag 20 september 2012

Mussert of Moskou

Lieve lezers, even wat lectuur voor onderweg.

We zijn weer de helft van de week gepasseerd en wat was het weer enerverend.
Schulz, de voorzitter van het EU-parlement verloochent de vrijheid van meningsuiting en doet het bijna in zijn broek omdat er twee vermeende arabische parlementariërs stil en zwijgend naast hem staan.

Wouter Bos geeft een eenvoudige rekensom: telt de verliezende pro-Euopa partijen op bij de winst van zijn partij en zegt dan doodleuk dat er 10 zetels verloren zijn gegaan voor de pro-EU.
Dus helemaal geen pro-EU winst, want ook de VVD heeft de EU niet in de verkiezingsstrijd geworpen. Nee, die extra stemmen voor VVD en PvdA kwamen op voorschot van de 51 vertrekkende kamerleden. Toch? EU is overigens niet hetzelfde als Europa

Bo's eenvoudige rekensom zegt dat de enige niet-pro partijen de PVV en de SP waren. Die hebben  dan ook niet voor het ESM gestemd. Net een dag in het nieuws en een informateur doet politieke uitspraken in een kranteninterview. Als deze retoriek het voorland wordt van het nieuwe kabinet, is het te hopen dat Bos hier geen plaats in gaat vinden.

De hoedjes op Prinsjesdag waren nu niet echt je dát. Minister Schippers liep met een doodgemepte Afghaan (rashond dus) op haar hoofd en heeft het voor elkaar gekregen dat er nergens een foto van te vinden is. Wel van Jetta, die zag er hip uit met dat brilletje.


Voorlopig zijn we even verlost van alle politieke piskijkers op de TV, inclusief irriterend klappend publiek bij Knevel en Witteman. Man man, en dan van Scherrenburg, Albert van Boulevard (doet ook politiek) en niet te vergeten de sloper van Roemer en de SP: politiek redacteur van de Telegraaf Paul Jansen,
Dat is een verongelijkt en pissig figuur, die smerig gaat doen zodra iemand hem weerwoord geeft. Al in de oorlog gaf de Telegraaf kond van haar instelling: Mussert of Moskou.

Henk Krol gaf namens de 50plus partij zijn visie over het langdurig niet indexeren van de AOW en Jansen begon al te roepen dat de plussers ook nog pensioen hadden. Dat was één pot, vond hij. Waarop Krol repliceerde dat meneer Jansen toch fijn elk jaar loonsverhoging krijgt, met zijn ongetwijfeld bovenmodale salaris.

Iedereen vergeet bij het woord vergrijzing er bij te melden dat de opgebrachte AOW-premies ruimschoots voldoende zijn voor de uit te keren AOW.
Er wordt ook niet gezegd dat allerlei tegemoetkomingen, toeslagen en arbeidskorting voor loontrekkers uit de AOW-premies worden gefinancierd. Conclusie: afschaffen en gebruiken waar het voor bedoeld is. Desnoods met een reservefonds voor slechtere tijden.

Een prettig bericht was dat in Iran een vrouw, wier haar een beetje onder haar hoofddoek uitpiepte een geestelijke het ziekenhuis in heeft gemept, omdat hij klaagde dat haar dracht zijn zinnen ongewenst prikkelde. Haar suggestie dat hij zijn ogen dan maar even dicht moest doen ging aan hem verloren. Hulde.

1 opmerking:

  1. Jeetje, het is toch wat hé... worden mannen geprikkeld dan is het altijd en overal de vrouw haar schuld. En ongewenst :-)) vooral bij haar dan... goed gedaan die mep.
    Fijn weekend @->--

    BeantwoordenVerwijderen