maandag 22 oktober 2012

Elke dag levertraan

Gehuld in een rood leren jekkertje duwde zij een passant de microfoon onder zijn neus en  vroeg: "Heeft u last van erectieproblemen?"
"Ja", zegt Hella van der Wijst op twitter, "een pittige repo, tuurlijk over taboe, hoop dat jij niet tot de 10% mannen behoort met problemen."

Helaas liep ze niet tegen die ene Amsterdammer op de Albert Cuyp op, die anders altijd in de voxpopreportages van Brandpunt voorkomen.
Die had wel gereageerd met: "Hoezo problemen? Moet je een beurt?

Ik dacht dat als er over de overgang voor mannen werd gesproken ze de midlife crisis bedoelden. Dat die mannen zonder aansporing van Hella overgingen tot massaal nadenken en vreemdgaan.

Als die testosteron-gel niet helpt, anders dan dat je er versneld prostaatkanker van schijnt te krijgen, zou Hella eens een reportage kunnen maken over hoe men tegen oudere vrouwen aankijkt met symptomen als kort geknipt haar, geen zin en roodleren jekkertjes. Of waarom erectieproblemen vooral voorkomen onder diabetici.

De dokter zegt het al: het is voldoende om twee keer per week een half uur intensief lichaamsoefeningen te doen,een beetje gewichtjes heffen, net als bij de revalidatie na een hartinfarct.en zo mogelijk elka dag een lepel visolei (ander woord voor levertraan. En wat liefde op z'n tijd.


1 opmerking: