zaterdag 10 november 2012

Kom je buiten spelen?

Dat je met zesjes op je rapport ook minister kunt worden is al eens eerder gezegd. Dat je met z'n zessen ook de boel in het honderd kunt laten lopen, daar hebben de afgelopen week de kranten vol van gestaan.
Vooral de krant van het gezonde verstand en haar politiek redacteur op de teevee. Eerst de SP onderduwen  en dan het andere vriendje van de plank af schoppen.

Dit weekeinde gaat men in uitgebreider samenstelling nadenken over de begroting voor 2013; dat gaat lastig worden, want volgens mij heeft de Koningin haar mening over de amateurisctische janboel binnenskamers al gegeven.
Eerst een toneelstukje in de balzaal, dan de thee opdrinken en weer buiten gaan voetballen. 'Die komen nog eens op de koffie,' dacht Zij op het bordes.

Gelukkig hebben wij meisje ter Horst nog ('zeg maar Guusje'), die verklaart doodleuk dat de Pvda vast zal houden aan haar nivelleringswens. 'Wij zullen niet toegeven daarin', klinkt het in de persverklaring van de senator vandaag.
Twee weken geleden riep ze nog dat ze zich er niet mee wilde bemoeien, tenzij men niets beters kon vinden. Ze ruikt pluche. Zou een 'prominent' nu zelf het ANP opbellen met de mededeling dat zij iets te verklaren heeft? Of kent ze iemand? Je weet het niet.

jeugdfoto van tante
Die Rutte weet niet wat hem overkomen is; gezellig met z'n zessen plannen maken bij het kampvuur, niemand wat zeggen na afloop, alle andere vriendjes boos als de plannen uitkomen, maar dan komt tante Guusje zeggen dat Didier óf de lucifers mag houden óf dat hij niet meer gaat meespelen.
En dan zijn ze allemaal hun nieuwe fietsje met bagagedrager kwijt. En Sjannien haar stalen driewielertje
Een nieuw vriendenclubje moet er worden opgericht, met die andere jongetjes uit de straat, die wél hun huiswerk maken.Doie willen wat graag in de boomhut van Rutje, met of zonder hem.

O tempora o mores of zoiets. De SNS-reaalbank gaat of linksom of rechtsom door de bocht en het gaat weer belastinggeld kosten na de eerdere redding. Wie was ook alweer de MinFin die daar zijn toestemming voor gaf in 2008?
Goldman-Sachs werd verleden jaar ingehuurd om orde op zaken te stellen. Dan begrijpt u wel wie dat geld gaat kosten. En u begrijpt ook dat we geen kordate MinPres hebben die tegen de Nederlandsche Bank zegt dat dat gesjoemel nu eens ophoudt.

Op die school zitten we met z'n allen, we zijn allemaal zesjes. Dus het maakt geen moer uit wie het klasseboek mag bijhouden. Doet Guusje wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten