dinsdag 11 december 2012

De boeken zijn niet op orde


Een die sijn zeyl te hooge stelt,
Wert lichtlick van den wint gevelt. (Vader Cats)

"Hoi, met Jette".
Ik zit nog even te kijken naar de uitkomst van dat onderzoek, maar echt waar, er mist 1 miljard euro bij vijf grote pensioenfondsen.

'Geen idee'
Nee, geen idee, gewoon, greep in de kas door de werkgevers.
Welke? Euuh, dat is geheim, er heeft iemand de namen doorgestreept.
ABP, ja dat was Lubbers, die heeft dat zich toegeëigend voor zijn kabinet no. III, Dat geld is weg, in de bodemloze put op het Binnenhof. 33 miljard oude guldens. Wel onderzoek naar gedaan, ja. Ook niet terugbetaald, nee. Kwestie ook van geen premies afdragen aan het fonds. Geen verantwoording voor afgelegd. Hij woont niet meer in Kralingen.
Die anderen weten van niets, hebben ze weer terugbetaald, met rente, zeggen ze. Alleen de boeken zijn nu foetsj of niet bijgehouden. En er waren wat fusies en zo.
Nee joh, daar sturen we de belasting toch niet op af, die bedrijven zijn de vlaggen op ons schip van staat.
He getverdrie, geen parlementaire enquête hoor, ik rol hier net 3 maanden rond, ik wil nog wel even van dichtbij meemaken hoe onze Diederik ons de maelstroom* van Brussel in navigeert.
Ja, een heel bekwame man. Hij gaat steeds mee op een staatsman op de achtergrond lijken, Rustig in de bankjes en met zijn tabletje de boel besturend. Heel modern.

Bron:  Volkskrant

Voor wie meer wil weten over het ABP: op de zoekterm Lubbers en het ABP zijn mooie dingen te vinden, inclusief een docu van Zembla.

*) Maelstroom
Draaikolk of opeenvolging van draaikolken, veroorzaakt door twee tegen elkaar inlopende (zee)stromen. Oorspronkelijk werd hiermee de draaiende stroom voor de Noorse kust bedoeld, waarvan men veronderstelde dat hij alle schepen die te dichtbij kwamen opslorpte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten