woensdag 2 januari 2013

Code Lodewijk

Lodewijk Asscher, onze vice-premier en minister van Sozawe, zegt dat het energieniveau' van Rutte niet te evenaren is. "Komt Rutte terug van een staatsbezoek of een eurotop, dan gaat-ie meteen met volle energie door. Daar heb ik groot respect voor," zegt hij.

Dat soort uitspraken krijg je van wereldvreemde mensen. Nooit achter een toonbank gestaan als carrierepoliticus en niet weten wat een Fair Produce-logo is.

Stel je voor dat je als vertegenwoordiger/koopman een rondje Europa hebt gedaan met beurs- en klantenbezoek en dat je terugkomt op kantoor en tegen je baas zegt dat je even geen trek hebt voor de rets van de week.
Bo deed vroeger het Verre Oosten en voor jetlag was geen tijd. "Vroeger ging ik op de fiets naar het telegraafkantoor', placht mijn baas te zeggen, duidend op dat neo-classicistische gebouw op Dongzhimenwai was nadat ik de taxibonnetjes inleverde. Na de dag van terugkomst.

Asscher schijnt dus van mening te zijn dat je eigenlijk na een trip (deel van je werk) even kalm aan kunt gaan zitten doen. Voor staatsman kun je niet leren en Rutte gedraagt zich gwoon als Kuifje in Europa. Elke dag blij verrast.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten